Awaria ładowarki 11kW

GrzesiekK

Zadomawiam się
Hej. jest ciekawy film na YT z podsumowaniem usterek po 90k km w e-208 i co ciekawe też pada tam kwota ok 15k PLN (3600 eur) za OBC (on board charger). dwukrotna wymiana przy tym przebiegu. tytuł filmu: 18 minuta lista usterek

Peugeot e-208 (2020) long-term review 90,000km​

warto poczytać komentarze. ASO nie naprawia modułow, tylko je wymienia a zamienników brak.
Dzięki. Liczyłem że za takie pieniądze można przejechać ok 35 tys km ładując się na ładowarkach DC. Jak są 2 wymiany i ktoś rzeczywiście za to zapłacił ze swojej kieszeni to kupowanie takiego samochodu nie ma ekonomicznego uzasadnienia.

Ev3

Pionier e-mobilności
Dzięki. Liczyłem że za takie pieniądze można przejechać ok 35 tys km ładując się na ładowarkach DC. Jak są 2 wymiany i ktoś rzeczywiście za to zapłacił ze swojej kieszeni to kupowanie takiego samochodu nie ma ekonomicznego uzasadnienia.
W przypadku bev Stellantisa, to w ogóle jest taka zasada....
Wynajem może być, bo potrafią dać poniżej 1000 zł/mc, ale zakup to marnowanie kasy...

KrzysztofFly

Moderator
Powiem Wam że Stellantis stanął na wysokości zadania. Serwis ponegocjował i zostanie wymieniona za free :)
Daj numer OE ładowarki którą Ci zamontowali, może się komuś przyda w przyszłości.

KrzysztofFly

Moderator
Zamówiona jak zamontują to dam znać :)
Myślałem, że już Ci naprawili ;). Może za bardzo skupiłem się na tym, że Stellantis stanął na wysokości zadania ;).

Halczyn

Zadomawiam się
Nie wiem o co chodzi z tymi ladowarkami, ale : rano podpialem auto na 50 paru procentach , wracam po kilku h a tam 60% i czerwona lampka z przerwanym ladowaniem.

KrzysztofFly

Moderator
Nie wiem o co chodzi z tymi ladowarkami, ale : rano podpialem auto na 50 paru procentach , wracam po kilku h a tam 60% i czerwona lampka z przerwanym ladowaniem.
Jakieś nowe wieści? Kolejna awaria? Czy jednorazowy problem z ładowaniem?

Najnowsze dyskusje