Podłączę się bo rozważamy z żonką zakup. Też Y Juniper.
Ustaliliśmy, że jednak będą 2 rowery - namówienie nastolatek na wspólny wypad to raczej misja niemożliwa. Tak więc potrzebuję bagażnik na 2 rowery, gdzie najważniejsza jest wygoda obsługi - musi być odchylany i łatwy w montażu rowerów. Rowery to: jeden to stara jak świat Gazella "holender" z ramką damską, drugi turystyczny - oba z dużymi kołami i dość ciężkie. Prawdopodobnie w przyszłości przesiądziemy się na coś bardziej odpowiedniego na dłuższe trasy.
Mam pytanie dotyczące haka holowniczego - czy montaż musi być wykonany w autoryzowanym serwisie Tesla, czy można skorzystać z usług innego warsztatu, który zajmie się również homologacją? Jak w takim przypadku wygląda kwestia gwarancji na pojazd Tesla?
Czy, jeśli nie planujemy holowania przyczepek, to można to jakoś ogarnąć bez homologacji (kiedyś gdzieś czytałem że pod sam bagażnik rowerowy to można coś prostszego). Pewnie się mylę.
Budżet nie jest dla mnie priorytetem - wolę dokonać dobrego zakupu i zapewnić sobie wygodę, niż tracić nerwy próbując zaoszczędzić. Szczególnie że te bagażniki są uniwersalne.