Jaceq
Pionier e-mobilności
Trenował ktoś z Was temat haka w eC4 z przeznaczeniem na bagażnik rowerowy? Bardzo by mi się przydał, bo mam hak w drugim aucie i bagażnik, więc można by go przekładać między autami. W polskich cennikach Citroena jest informacja, że hak da się zamówić tylko do wersji spalinowych, natomiast spotkałem się z informacją na forach angielskich i niemieckich, że jest możliwość zamontowania haka z przeznaczeniem wyłącznie do bagażnika rowerowego. Znalazłem nawet taką ofertę w DE:
www.aukup.de
Piszą tam wyraźnie, że nie można tego haka używać do ciągnięcia przyczepy. Tylko czy taki hak będzie legalny? Bo pewnie może być kłopot z wpisem w dowód rejestracyjny, jeśli auto nie ma możliwości ciągnięcia przyczepy. A może w takiej sytuacji nie trzeba wprowadzać adnotacji do dowodu rejestracyjnego?
Anhängerkupplung Citroen ë-C4 - Aukup
Anhängerkupplung Citroen ë-C4 online kaufen bei Aukup » Produkte von Top-Herstellern » Beratung: 0821-79089-6 «
Piszą tam wyraźnie, że nie można tego haka używać do ciągnięcia przyczepy. Tylko czy taki hak będzie legalny? Bo pewnie może być kłopot z wpisem w dowód rejestracyjny, jeśli auto nie ma możliwości ciągnięcia przyczepy. A może w takiej sytuacji nie trzeba wprowadzać adnotacji do dowodu rejestracyjnego?