Bateria w model Y

Master

Fachowiec
Przepraszam ze zle sie wyrazilem, ale ogolnie mi chodzi o to ze czekac mozna kolejne 10lat… co roku bedzie cos lepszego, a to dwa odlewy, a to nowy komputer, a to nowa bateria… itp. Itd.
Przekladanie odbioru jak sie zrobi sprytnie, to pewnie mozna o dwa kwartaly, potem Ci anuluja zamowienie.
Nie ma za co przepraszać , właśnie na @elektrowoz jest artykuł o prawdopodobnym wzroście ceny
Zadałem tam pytanie
„Czy
aktualna różnica w cenie miedzy TMY performance a LR która wynosi Ok 15k usprawiedliwia zakup wersji performance ?
Czy poza przyspieszeniem i ładnymi felgami oraz waga większa o 80kg jest coś jeszcze ?”
Jakaś panika narasta z cenami
Uważasz ze performance to lepszy wybór ?

Michal

Moderator
TMYP jest produkowane w DE, więc prawdopodobieństwo odbioru jest chyba większe.
Do tego jest jeszcze efekt "nowości fabryki" - fajnie jest mieć coś trochę innego niż pozostali, i jako jeden z pierwszych.

Oczywiście dochodzi przyśpieszenie, obniżone zawieszenie, większe hamulce itp... ale dla mnie, to nie byłoby tak istotne jak po prostu auto z GigaDE :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie ma za co przepraszać , właśnie na @elektrowoz jest artykuł o prawdopodobnym wzroście ceny
Zadałem tam pytanie
„Czy
aktualna różnica w cenie miedzy TMY performance a LR która wynosi Ok 15k usprawiedliwia zakup wersji performance ?
Czy poza przyspieszeniem i ładnymi felgami oraz waga większa o 80kg jest coś jeszcze ?”
Jakaś panika narasta z cenami
Uważasz ze performance to lepszy wybór ?
15000PLN to w sumie raptem 5% ceny ?
Ja nie wzialem modelu 3 perf tylko ze wzgledu na kola duze. Opony kosztuja po 1200zl sztuka, a i zawieszenie bylo twardsze.
Jesli da sie zalozyc mniejsze felgi do YP to bym bral YP z MiG

Michal

Moderator
Ja nie brałem TM3P bo miała zmniejszony prześwit a i tak ledwie wjeżdżam na podjazd u teściów. Teraz podobno prześwit jest taki sam. No i odrobinę też zmniejszony zasięg.

XYZ

Fachowiec
Dziękuję - musi najpierw przyjechać i wtedy będę się cieszyć:)
W aplikacji sierpień, w Tesli mówią czerwiec. Zobaczymy:)
Podpowiedz proszę, w której zakładce aplikacji T masz info o dacie realizacji zamówienia, dotychczas zaglądałem tylko na konto, a tam jest jedynie nr zamówienia i pdf-y FA .
Dzięki za podpowiedź.

MTM

Zadomawiam się
Podpowiedz proszę, w której zakładce aplikacji T masz info o dacie realizacji zamówienia, dotychczas zaglądałem tylko na konto, a tam jest jedynie nr zamówienia i pdf-y FA .
Dzięki za podpowiedź.
Jak tylko klikniesz w aplikację masz nr zamówienia oraz szacowany termin dostawy. Przynajmniej ja tak mam.

Z kolei nie mogę znależć w aplikacji mozliwości zmian w zamówieniu. Czy w ogóle jest taka możliwiść, czy trzeba pisać maila?
z góry dzięki za info

Master

Fachowiec
Jak tylko klikniesz w aplikację masz nr zamówienia oraz szacowany termin dostawy. Przynajmniej ja tak mam.

Z kolei nie mogę znależć w aplikacji mozliwości zmian w zamówieniu. Czy w ogóle jest taka możliwiść, czy trzeba pisać maila?
z góry dzięki za info
Właśnie zamówiłem i się tez uczę , z tego co ustaliłem
Apka - twoje auto - przejdź do konta - przerzuca na stronę www - górny prawy róg - twój samochód i tam masz możliwości edytowania

XYZ

Fachowiec
Właśnie zamówiłem i się tez uczę , z tego co ustaliłem
Apka - twoje auto - przejdź do konta - przerzuca na stronę www - górny prawy róg - twój samochód i tam masz możliwości edytowania
No to u mnie tak nie jest......myślę, ze to dlatego, iż jestem w grupie tych Osób, które zostały "zrobione na szaro" przez Teslę i nie otrzymały samochodu w obiecanym Q 2.

polishkid

Zadomawiam się
myślę ze co kraj to inne podejście do przesuwania odbioru.

W NL jest tak ze jak zbliża sie termin odbiory to dzwoni doradca z tesli i dogrywa kwestie odbioru z klientem.
Zamówiłem Y w marcu 2020 i wpłaciłem 2k zaliczki I od tego czasu przesuwem odbiór kilkukrotnie.
Stwierdziłem ze chce 4680 z Berlina albo żadne inne. Tesla nie robi problemu. Doradca stwiedzil ze jest sporo osob w EU ktore nie chca Y ze starymi bateriami.

W czerwcu byla jaks awaria systemu rezerwacji tesli i wszystkie osoby ktore zamówiły LR 4680 z Berlina wróciły na liste oczekujących.
Dostałem tel ze model Y do odbiory na dniach. Nawet apka pokazuje odbiór wkrótce. Cena caly czas taka sama jak przy skladniau zamowienia w 2020 - 64k

1655821395814.png

Master

Fachowiec
myślę ze co kraj to inne podejście do przesuwania odbioru.

W NL jest tak ze jak zbliża sie termin odbiory to dzwoni doradca z tesli i dogrywa kwestie odbioru z klientem.
Zamówiłem Y w marcu 2020 i wpłaciłem 2k zaliczki I od tego czasu przesuwem odbiór kilkukrotnie.
Stwierdziłem ze chce 4680 z Berlina albo żadne inne. Tesla nie robi problemu. Doradca stwiedzil ze jest sporo osob w EU ktore nie chca Y ze starymi bateriami.

W czerwcu byla jaks awaria systemu rezerwacji tesli i wszystkie osoby ktore zamówiły LR 4680 z Berlina wróciły na liste oczekujących.
Dostałem tel ze model Y do odbiory na dniach. Nawet apka pokazuje odbiór wkrótce. Cena caly czas taka sama jak przy skladniau zamowienia w 2020 - 64k

View attachment 5609
To TM3 LR z MiC ?