Będę chyba kupował przyczepę kempingową lekką do ev ?

vwir

Pionier e-mobilności
Pisałem wcześniej, obce łóżka, pościel, ręczniki mnie obrzydzają. Poza tym żeby zabrać ze sobą cały sprzęt do naszych przyjemności niestety osobówka nie da rady.
Nie ma problemu, dla każdego co kto lubi. Tylko pisanie tylko o dwóch opcjach: kamper albo hotel all inclusive i wymienianie wszystkich wad hotelu all inclusive i "zapominanie" o innych opcjach to po prostu manipulacja, której nie lubię. Swoją drogą - pościel możesz brać swoją. Zawsze i wszędzie. Mamy miejscówkę gdzie bierzemy swoją pościel, bo takie jest tam wręcz wymaganie. Jeździmy Mercedesem Viano - sporo się do niego zmieści. Łódka raczej nie wejdzie, ale nigdy nam nie brakło miejsca.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Nie ma problemu, dla każdego co kto lubi. Tylko pisanie tylko o dwóch opcjach: kamper albo hotel all inclusive i wymienianie wszystkich wad hotelu all inclusive i "zapominanie" o innych opcjach to po prostu manipulacja, której nie lubię. Swoją drogą - pościel możesz brać swoją. Zawsze i wszędzie. Mamy miejscówkę gdzie bierzemy swoją pościel, bo takie jest tam wręcz wymaganie. Jeździmy Mercedesem Viano - sporo się do niego zmieści. Łódka raczej nie wejdzie, ale nigdy nam nie brakło miejsca.
Odniosłem się do filmów dołączonych w dyskusji, zdaję sobie sprawę z innych możliwości :) Świat zwiedzam od dziecka, mój tato wpoił mi ciekawość świata. Łódkę trzeba na hak zabrać bo waży ponad 1,5t :)

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
To wsadź do Viano: 5 osób z bagażami, 4 deski WS, 5 żagli, 4 maszty, 4 bomy, 3 torby z latawcami do kitę i 3 deski. Do tego trapezy, pianki itp. 5 rowerów, sprzęt do nurkowania dla 2 osób, ABC dla 3 dzieci. Do tego 5 uprzęży, liny, taśmy, ekspresy, kostki, hexy. 6-7 par butów wspinaczkowych. A to dopiero początek...

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ja dla odmiany jeżdżę ze zwierzakami (dwa koty). Znalezienie mieszkania / hotelu w którym można się z nimi zatrzymać to spore wyzwanie i dodatkowo stres dla zwierzaków. Kamper traktują jak swój dom, więc podróżują bez stresu, co i dla nas oznacza brak takowego.
No i ta swoboda... Jak mieliśmy fazę na geocaching to stawaliśmy tak, żeby ogarnąć jakieś ciekawe trasy, teraz gdy zwiedzamy wcześniej wspomniane pałace i zamki to nasza trasa wiedzie od jednego do drugiego i stajemy tam gdzie zastanie nas noc.
Dla mnie (i znowu dla mnie nie oznacza, że dla każdego) kamper oznacza swobodę realizacji hobby, możliwość wypoczynku aktywnego (nie znoszę plażingu i smażingu :p) i zwiedzania tego co akurat przyjdzie mi do głowy.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Ja dla odmiany jeżdżę ze zwierzakami (dwa koty). Znalezienie mieszkania / hotelu w którym można się z nimi zatrzymać to spore wyzwanie i dodatkowo stres dla zwierzaków. Kamper traktują jak swój dom, więc podróżują bez stresu, co i dla nas oznacza brak takowego.
No i ta swoboda... Jak mieliśmy fazę na geocaching to stawaliśmy tak, żeby ogarnąć jakieś ciekawe trasy, teraz gdy zwiedzamy wcześniej wspomniane pałace i zamki to nasza trasa wiedzie od jednego do drugiego i stajemy tam gdzie zastanie nas noc.
Dla mnie (i znowu dla mnie nie oznacza, że dla każdego) kamper oznacza swobodę realizacji hobby, możliwość wypoczynku aktywnego (nie znoszę plażingu i smażingu :p) i zwiedzania tego co akurat przyjdzie mi do głowy.
No i właśnie o to chodzi, nie ma lepszego czy gorszego sposobu spędzania czasu. Każdy może wybrać sam co mu pasuje. Mnie siedzenie miejscu boli w każdej części ciała. Na codzień latam i biegam i na urlopie godzina na leżaku powoduje że rozrywa mnie od środka. Moja rodzina ma tak samo, dzieci nieustannie muszą cs robić albo demolka :) Najlepszy relaks dla mnie to ruch, nurkowanie gdzie odcinam się od wszystkiego albo śmiganie na desce gdzie też jestem tylko ja wiatr i woda.

daniel

Señor Meme Officer

Bronek

Pionier e-mobilności
Kasa, czas, prawo, okoliczności itp,, wszystko nas ogranicza w jakimś sensie.
Czyli slalomem przez życie!
Juz byłem prawie wolnym czlowiekiem aż tu nagle zachciało mi się siku.
Tak to jest..

Olecki

Pionier e-mobilności
Aż się niezręcznie czuję wrzucając tu info o przyczepie kempingowej bez informacji o egzotycznych wakacjach, ale oto i ona: Pebble Flow, 45kWh LFP, panele na dachu, własne silniki. Zdalnie sterowany, sam się rozkłada i składa.
Rozwiązuje problem z utratą zasięgu przy holowaniu. Cena w okolicach $125.000.
Taaa... wymagane 3 tony uciągu w samochodzie czyli cały zestaw to minimum 6 ton wagi...

Bronek

Pionier e-mobilności
CT ma byc cos okolo 3 ton? Wagi to moze DMC zrobią 3,5 t? Znow lipa ale liczy sie papier.
Unia cos kombinuje z prawkami B+ czy cuś. Do 1800 do kg DMC? To już przegięcie. Cel zmniejszenie dużych suwów itp. na drogach Palą duzo i zajmują miejsc...
Co jakismczas UE przegina jak z bananami,

Najnowsze dyskusje