Benefity EV Klub Polska

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Nie mam blokerów. A wiadomość wygląda tak:

Opisywaliśmy temat parokrotnie: https://elektrowoz.pl/redakcja/nie-...ozie-to-problem-na-linii-disqus-x-ios-krotko/ .

To ten komentarz?

"Nie kupowac tego ścierwa dla ciot, jak sikają to na siedząco, i rurki zamiast spodni noszą.
Pali się to gówno od samego patrzenia, zasieg tylko do Dino. Mało tego drogie to, a dzieci w Afryce muszą pracować za darmo na te baterie wydobyte.
Pozdrawiam hejterow"
?

Czy
"Heil Tesla"
?

Czy wreszcie
"Widzę odważny wpis 😀. Będzie ujadanie pod nim i pełno minusów. Na tym forum same ekozjeby, które ratują płonąca planetę autami na bateryjki ładowane prądem z węgla 🤣. Do nich nie dociera, że elektryczne samochody to cofanie się w rozwoju do XIX wieku, że te elektrośmieci nie mają żadnego sensu i są całkowicie niepraktyczne. Uważaj też, bo redakcja tego śmiesznego portalu zbanuje ci konto za krytyczne wpisy na temat elektrozłomu, tu można pisać tylko peany na cześć tego syfu."
?

Bo takie śmieci to faktycznie wyrzucam na dzień dobry. Komentarza "Elon faszysta" nie mogę znaleźć wśród wyrzuconych, nie widzę.

Makus

Pionier e-mobilności
Opisywaliśmy temat parokrotnie: https://elektrowoz.pl/redakcja/nie-...ozie-to-problem-na-linii-disqus-x-ios-krotko/ .

To ten komentarz?

"Nie kupowac tego ścierwa dla ciot, jak sikają to na siedząco, i rurki zamiast spodni noszą.
Pali się to gówno od samego patrzenia, zasieg tylko do Dino. Mało tego drogie to, a dzieci w Afryce muszą pracować za darmo na te baterie wydobyte.
Pozdrawiam hejterow"
?

Czy
"Heil Tesla"
?

Czy wreszcie
"Widzę odważny wpis 😀. Będzie ujadanie pod nim i pełno minusów. Na tym forum same ekozjeby, które ratują płonąca planetę autami na bateryjki ładowane prądem z węgla 🤣. Do nich nie dociera, że elektryczne samochody to cofanie się w rozwoju do XIX wieku, że te elektrośmieci nie mają żadnego sensu i są całkowicie niepraktyczne. Uważaj też, bo redakcja tego śmiesznego portalu zbanuje ci konto za krytyczne wpisy na temat elektrozłomu, tu można pisać tylko peany na cześć tego syfu."
?

Bo takie śmieci to faktycznie wyrzucam na dzień dobry. Komentarza "Elon faszysta" nie mogę znaleźć wśród wyrzuconych, nie widzę.
Żaden z wymienionych, nie używam takiego języka w swoich dyskusjach. Żaden komentarz nie został wyrzucony, poprostu po jednym czy dwóch komciach dostałem bana od elektrowozu na komentowanie.
Mój komć to był ten „ Jeśli siedzisz przy stole z faszystą i ignorujesz fakt, że to faszysta, to przy stole siedzi dwóch faszystów.”

Hermes

Posiadacz elektryka
Ja tylko do Redakcji wtrącę swoje trzy grosze - IMHO prawdziwe acz nie każdy przyjmie:
Łagodzenie wymowy gestu - wszyscy widzieli i wiedzą jaka była jego wymowa - Muska, przy całym szacunku dla Redakcji i sympatii dla Tesli jako marki, to rzeczywiście (ujmując do w 100% obiektywnie) popieranie go. Tego gestu. O wymowie ewidentnie i w 100% nazistowskiej.
W takiej sytuacji, jeśli Redakcja uważa, że to był gest "od serca" albo chociażby "prostujący rękę w przychodzącym skurczu", powinna... MILCZEĆ.
Bowiem w takiej sytuacji milczenie jest Złotem, Platyną, Litem czy tym tam innym równie drogim i bezcennym. Inaczej naraża się na śmieszność, nieodpowiedzialność i brak wyobraźni odnośnie potencjalnych skutków. Również dla siebie czyli Redakcji.
To także świadectwo - acz powszechne jednak nie musi być dodatkowo promowane - własnej niedojrzałości, braku wiedzy i szerszej wyobraźni w dalszym horyzoncie czasowym.
Wnioski:
Jako Redakcja jesteście super - tak samo jak Musk - w temacie EV.
A jednocześnie: Jako Redakcja osiągnęliście dno jako człowiek - oderwani od prawdziwego człowieczeństwa, o empatii jakiejkolwiek i braku wyobraźni przyczynowo-skutkowej nie wspominając (i o rysie historycznym również).

Taka prawda.

P.S. Tak. Jestem gotowy na bana. :D

umcus

Pionier e-mobilności
W takiej sytuacji, jeśli Redakcja uważa, że to był gest "od serca" albo chociażby "prostujący rękę w przychodzącym skurczu", powinna... MILCZEĆ.

Nie rozumiem, dlaczego nie mogę wyrazić zdania odrębnego od Twojego, jedynie słusznego najwyraźniej wg Ciebie. Dlaczego uzurpujesz sobie prawo do bycia nieomylnym? To że Tobie coś się wydaje, to znaczy tylko i wyłącznie, że to właśnie Tobie się wydaje. Ni mniej, ni więcej.

Hermes

Posiadacz elektryka
Nie rozumiem, czemu nie mogę wyrazić zdania odrębnego od Twoje, jedynego słusznego wg Ciebie?
Dlaczego uzurpujesz sobie prawo do bycia nieomylnym?
To że Ci się wydaje, że wiesz najlepiej, nie znaczy, że z automatu tak jest.
Możesz się mylić i nie wiedzieć o tym. Tak jest zwykle jak podważa się wszystko i wszystkie autorytetu. Droga donikąd.
Ktoś inny bowiem może mieć rację.
Nie ty.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Żaden z wymienionych, nie używam takiego języka w swoich dyskusjach. Żaden komentarz nie został wyrzucony, poprostu po jednym czy dwóch komciach dostałem bana od elektrowozu na komentowanie.
Mój komć to był ten „ Jeśli siedzisz przy stole z faszystą i ignorujesz fakt, że to faszysta, to przy stole siedzi dwóch faszystów.”

To fajnie, dziękuję.

Znalazłem ten komentarz. Jest zaakceptowany, chociaż wydaje mi się, że jedna czy dwie osoby zgłosiły go do moderacji (oflagowały). Plus nie ma Pan bana, co widać po prawej stronie:

Komentarz.jpg

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
(...)
A jednocześnie: Jako Redakcja osiągnęliście dno jako człowiek - oderwani od prawdziwego człowieczeństwa, o empatii jakiejkolwiek i braku wyobraźni przyczynowo-skutkowej nie wspominając (i o rysie historycznym również).
Taka prawda.
(...)

OK, przyjmuję do wiadomości.

Makus

Pionier e-mobilności
To fajnie, dziękuję.

Znalazłem ten komentarz. Jest zaakceptowany, chociaż wydaje mi się, że jedna czy dwie osoby zgłosiły go do moderacji (oflagowały). Plus nie ma Pan bana, co widać po prawej stronie:

View attachment 24763
To ciekawe, bo właśnie spróbowałem ponownie ;)
Spróbowałem też na innej stronie która obsługuje Disqus i… tam komć wszedł bez problemu.

Attachments

• IMG_2579.jpeg
    IMG_2579.jpeg
    365,9 KB · Liczba wyświetleń: 11

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
To ciekawe, bo właśnie spróbowałem ponownie ;)
Spróbowałem też na innej stronie która obsługuje Disqus i… tam komć wszedł bez problemu.

iOS / OS X? Jeśli się Panu chce, proszę spróbować na innej przeglądarce albo po wyczyszczeniu cookies. Disqus niestety podaje taki komunikat, jakby to redakcja Pana zablokowała - co nie jest prawdą. Od czasu publikacji Pana komentarza zostały zablokowane tylko trzy osoby i żadna nie ma adresu w domenie, którą Pan wykorzystuje.

luki

Pionier e-mobilności
Panowie, bardzo przepraszam, to moja wina. Nie powinno dojść do zamknięcia tego wątku. Ponoszę pełną odpowiedzialność za to zaniedbanie, po prostu dyskusji jest tyle, że nie mam czasu prześledzić nawet ich tytułów, bo jest jeszcze praca redakcyjna.

Cała kwestia jest bardzo ciekawa, czytam właśnie z ciekawością.
Mój komentarz był zupełnie ironiczny. @nabrU zablokował wątek z zupełnie innego powodu, niż dyskusja o benefitach EV Klub. Dyskusja zeszła na inne tory, a ja nawiązałem do pierwotnego tematu. Nie ma co przepraszać, warto wyjaśnić tylko te bany, które są lub nie są zasadne, a jak się okazuje mogą być poza elektrowozem