Benefity EV Klub Polska

Hermes

Posiadacz elektryka
No jeśli tak ktoś uważa, że GW "stracił na kuponie 15 kWh", wobec faktu pozyskiwania wielomilionowych dotacji z UE (a i o cenach za kWh nie wspominając), to chyba ma problemy z liczeniem.
Zyski w każdym handlu/usługach liczą się SUMARYCZNIE. Przy podsumowaniu rocznym nie mówi się, że "na tym i na tym kliencie się straciło, bo 3 tostery reklamował i musieliśmy zwrócić kasę, a tostery wyrzucić" - tylko przedstawia bilans CAŁOŚCIOWY.
Jeśli ktoś nie rozumie podstaw biznesu, to trochę wstyd że się wypowiada.

Makus

Pionier e-mobilności
Ja w EV Klub bardzo nie lubię tego, jak wyświetlają listę benefitów. W aplikacji wchodzisz w benefity i masz 3 kategorie - Too, Rekomendowane i Polecane. Klikając „pokaż wszystko” przy dowolnej z nich wyświetla ci wszystkie z tych kategorii, ale nie wszystkie benefity. Nie ma nigdzie opcji kliknięcia - pokaż wszystko.
Do tego wiele benefitów z mapy nie działa - przykład w załączonym obrazku. Klikam na ikonkę restauracji (ciekawy byłem co to za oferta na jedzenie) a tam komunikat o błędzie.

Attachments

• IMG_2253.jpeg
    IMG_2253.jpeg
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 10

Makus

Pionier e-mobilności
No jeśli tak ktoś uważa, że GW "stracił na kuponie 15 kWh", wobec faktu pozyskiwania wielomilionowych dotacji z UE (a i o cenach za kWh nie wspominając), to chyba ma problemy z liczeniem.
Zyski w każdym handlu/usługach liczą się SUMARYCZNIE. Przy podsumowaniu rocznym nie mówi się, że "na tym i na tym kliencie się straciło, bo 3 tostery reklamował i musieliśmy zwrócić kasę, a tostery wyrzucić" - tylko przedstawia bilans CAŁOŚCIOWY.
Jeśli ktoś nie rozumie podstaw biznesu, to trochę wstyd że się wypowiada.
Panie biznesmenie, powie mi Pan jak to jest, jak w jakiejś firmie pewien dział jest nierentowny, i nie ma też wartości dodanej dla innych działów?
Jak najbardziej w każdym biznesie liczy się na czym zarabiamy najwięcej, na czym najmniej, na czym tracimy. Pewne nierentowne „produkty” utrzymuje się czasem dla renomy, prestiżu czy z innych powodów, ale jak najbardziej liczy się zyski nie tylko całościowo dla firmy ale też dla produktów, działów, etc.

dixiluk

Fachowiec
Ja kupiłem członkostwo w wrześniu, ale z benefitow korzystałem tylko w październiku i grudniu. Mimo wszystko, dzięki tym benefitom dostałem 80kwh za około 10zl więc i tak jestem na minimalnym plusie. Takie rozdawanie 40kwh w miesiącu było trochę głupie, może teraz dają 10 i się im to zkalkuluje.

tomekg

Zadomawiam się
Znam osobiscie pare osob z tego klubu i nie przecenial bym potencjalu skladek.
Nie mam zielonego pojecia ile maja czlonkow, ale wystarczy pomyslec ze maja kilka osob na etacie, pracuja w Warszawie i pewnie nikt nie zarabia mniej niz 10k brutto. Do tego programisci do calego systemu (a teraz to duzy koszt), biura, jakies alcje marketingowe.
Organizacja spotkan itp. Itd.
wiem natomiast ze wszyscy sponsorzy zaciakaja pasa a skad oni maja brac na dzialalnosc pieniadze ?
To ze zmienily sie warunki i juz nie ma kuponow to uwazam za slabe, jednak nic nie jest wieczne. A wiem o kilku osobach co zakladaly kilka kont, oplacaly skladki bo to sie oplacalo. Mozna bylo za 100zl rocznie miec kilka kuponow na 25kWh po 2zl czyli jeden kupon to wartosc 50zl mniej wiecej.
Nie wiem czy wymysla inne benefity, np. 20% rabatu od faktur itp. licze ze cos wprowadza, ale to zalezy od sponsorow, a

GW nie ma ostatnio zbyt dobrego pijaru… ludzie uzywali kuponow i tyle, wiec sie pewnie wycofali z tego.
Myślisz że tam było zatrudnionych kilka osób na etacie? Serio? Przecież zbytnio wiele się tam nie działo i max 2 osoby by wszystko obskoczyły.

STMS

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem członkostwo w wrześniu, ale z benefitow korzystałem tylko w październiku i grudniu. Mimo wszystko, dzięki tym benefitom dostałem 80kwh za około 10zl więc i tak jestem na minimalnym plusie. Takie rozdawanie 40kwh w miesiącu było trochę głupie, może teraz dają 10 i się im to zkalkuluje.

Po pierwsze nie dostałeś bo wydaje mi się ze jednak abonament 3 x 30 zapłaciłeś za GW

poza tym nie wiem jak ci wyszło w 2 miesiące 80 kWh ? Skoro w GW „dawali” 25 kWh za 30 zł miesiecznie

krzyss

Pionier e-mobilności
Myślisz że tam było zatrudnionych kilka osób na etacie? Serio? Przecież zbytnio wiele się tam nie działo i max 2 osoby by wszystko obskoczyły.
Nie wiem ile zatrudniali, ale organizacja dwoch imprez rocznie tej skali (modlin i lodz), wymaga duzo pracy. Ogarniecie wspolpracy ze sponsorami, itp.
Wiem ile marketing zajmuje czasu, oni chyba tez scisle wspolpracowali z tym PSPA czy jakos tak. Nie moja sprawa, ja bylem zadowolony, a z czasem wiadomo ze taka inicjatywa musi umrzec. Auta elektryczne powszednieja a tesla staje sie „passatem”

Hermes

Posiadacz elektryka
A dlaczego "musi umrzeć"? Umiera coś tylko wtedy jak się coś zabija - a na umieranie "samo z siebie" to musiałaby większość społeczeństwa kupić EV, na co w krótkim okresie czasu się nie zanosi w PL.
To ilu jest członków - ktoś wie, choćby w przybliżeniu? Bo na matematyka mówi, że na każdy 1000 członków od maja przypada 100.000 zł składek? I gdzie są te pieniądze, pytam? A każdy płatnik/klubowicz ma prawo wiedzieć - a tu cisza. To ile było łącznej kwoty składek: 100, 200, 500 tys. zł...? Wiem, że niektórych to przeraża, ale to akurat się prosto liczy.
Nikt by pytania nie zadawał, gdyby były z benefitów chociażby te, które były w momencie wprowadzania składek - a zostało jedno wielkie, śmierdzące na odległość gie...
I tylko dzisiejsza mentalność niektórych jest infantylna, identyczna z mentalnością klienta sklepu, któremu po krótkim czasie popsuł się sprzęt kupiony tamże, ale zamiast zareklamować, to jeszcze tłumaczy producenta, że "on tak musi produkować, bo musi się z czegoś utrzymać". Wierutna bzdura i niedojrzałość. Widuję to na codzień - a potem rozmawiam z drugą stroną, która jest bardzo zadowolona z takiego obrotu sprawy, bo zyski są i można dalej produkować szajs. Bo po co coś lepszego, skoro ludzie to łykają w swoim infantylizmie?

krzyss

Pionier e-mobilności
Umiera z czasem, a nie dlatego ze sie cos zabija.
Wydaje mi sie ze przeceniasz wplywy z tych skladek. Oni sie az tak nie reklamowali zeby mieli duzo czlonkow, po 3 miesiacach nie mozna bylo przez apple pay kupic czlonkostwa, a apple czy sklep play pobiera 30% prowizji, (nie wiem czy play az tyle).
Wiekszosc wiernych fanow kupila czlonkostwo za 50.-
Druga czesc kupowala za 100.- ale pewnie liczyc to mozna w sztukach, dziesiatkach a nie setkach.
Zapominasz tez o podatku VAT… programistach, i kosztach serwerow itp. Itd. Ja sie zdziwilem ostatnio pilotujac projekt bo zakladalem ze koszt apliakcji bedzie 30-60kzl. A nikt tego nie chce ruszyc ponizej 120-150kzl

To ze tobie sie cos wydaje ze takie jest, nie znaczy ze masz racje.
Niedojrzalosc zazwyczaj wychodzi w konfliktowych sytuacjach i wtedy sie okazuje ze zwyczajnie masz malo doswiadczenia i nie umiesz na pewne sprawy popatrzec z szerszej perspektywy,

Ty patrzysz ze zaplaciles 100.- i nie dostajesz juz wiecej gratisow.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Umiera z czasem, a nie dlatego ze sie cos zabija.
Wydaje mi sie ze przeceniasz wplywy z tych skladek. Oni sie az tak nie reklamowali zeby mieli duzo czlonkow, po 3 miesiacach nie mozna bylo przez apple pay kupic czlonkostwa, a apple czy sklep play pobiera 30% prowizji, (nie wiem czy play az tyle).
Wiekszosc wiernych fanow kupila czlonkostwo za 50.-
Druga czesc kupowala za 100.- ale pewnie liczyc to mozna w sztukach, dziesiatkach a nie setkach.
Zapominasz tez o podatku VAT… programistach, i kosztach serwerow itp. Itd. Ja sie zdziwilem ostatnio pilotujac projekt bo zakladalem ze koszt apliakcji bedzie 30-60kzl. A nikt tego nie chce ruszyc ponizej 120-150kzl

To ze tobie sie cos wydaje ze takie jest, nie znaczy ze masz racje.
Niedojrzalosc zazwyczaj wychodzi w konfliktowych sytuacjach i wtedy sie okazuje ze zwyczajnie masz malo doswiadczenia i nie umiesz na pewne sprawy popatrzec z szerszej perspektywy,

Ty patrzysz ze zaplaciles 100.- i nie dostajesz juz wiecej gratisow.
wg mnie ta oferta premium miała za zadanie przetestować ile ludzi jest w stanie zgodzić się na taką płatną ofertę.
możliwe że dostawcy benefitow chcieli ograniczyć ilość kuponów rabatowych i to była metoda.
jeśli z tego mieliby 100tys to wg mnie kosztów obsługi aplikacji i rozmów ze sponsorami kodów rabatowych by nie pokryło.