Bezpłatnie autostradą w Polsce 04.07-31.08

Kuba

Zadomawiam się
Osoby zarejestrowane w EV Klubu Polska i użytkujące samochody elektryczne, będą zwolnione z opłat za 5 przejazdów odcinkami autostrad, które są objęte system video-tollingu. Mowa o m.in. fragmentach Gdańsk – Toruń autostrady AmberOne A1 (węzeł Rusocin – węzeł Nowa Wieś), odcinku Katowice – Kraków autostrady A4 (węzeł Murckowska - węzeł Balice) i Wrocław – Sośnica oraz Autostrady A2 (Stryków – Konin). Co to oznacza w praktyce? Trasa nad morze, tam i z powrotem, pozwoli zaoszczędzić niemal 60 zł, a autostradą A4 – 48 zł. Przejazd pozostałymi kilkusetkilometrowymi odcinakami także oznacza kilkudziesięciozłotowe oszczędności (dla A2 Konin – Stryków w obie strony jest to nieco ponad 22 zł). Projekt „Autostrada do elektromobilności” będzie miał charakter czasowy i realizowany będzie od 4 lipca do końca sierpnia 2022 r.

Źródło: https://elektromobilni.pl/aktualnos...tradowe-przejazdy-dla-pojazdow-zeroemisyjnych
1656923651928.png

Sierek

Fachowiec
Tak robię na telefonie:
- wylogowuję się
- klikam na link w poczcie
- przenosi mnie do Autopay
- loguję się i... jestem na "Miejsca w pobliżu".
- zaglądam do "Promocje" - pusto

Edit: Może mail w formularzu i w Autopay musi być identyczny?

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
Działa tylko na apce, z kompa jak robisz na WWW to nie działa.
Poczta w telefonie -> klikasz link -> przenosi Ci do Autopay i od razu jest.
ja na linka odpowiedziałem na komputerze, przeniosło mnie na swoje konto w autopay, tam musiałem dodać samochód który i tak mam dodany w apce. dodałem i w sumie nie wiedziałem co dalej. no i myslę sobie zepsułem link. w apce ani śladu. ale po kilku godzinach zerknąłem ponownie do apki i jest.

Jusand

Posiadacz elektryka
ja na linka odpowiedziałem na komputerze, przeniosło mnie na swoje konto w autopay, tam musiałem dodać samochód który i tak mam dodany w apce. dodałem i w sumie nie wiedziałem co dalej. no i myslę sobie zepsułem link. w apce ani śladu. ale po kilku godzinach zerknąłem ponownie do apki i jest.
Ja w sumie wysyłałem dwa zgłoszenia, na dwa różne samochody. Przyszedł na razie jeden link. W zakładce promocje mam informacje, ale czy na oba auta czy jedno to nie wiem. Bo w sumie to na jednym koncie mam 6 samochodów w tym 2 elektryczne.

Kuba

Zadomawiam się
Ja w sumie wysyłałem dwa zgłoszenia, na dwa różne samochody. Przyszedł na razie jeden link. W zakładce promocje mam informacje, ale czy na oba auta czy jedno to nie wiem. Bo w sumie to na jednym koncie mam 6 samochodów w tym 2 elektryczne.
Możesz się zapytać Autopaya. Numeru telefonu nie podają, ale w zakładce kontakt można wysłać im wiadomość.

Sierek

Fachowiec
To wszystko jasne. Wysłałem ponownie formularz ze zgodnym adresem.
Na zgodnym adresie podanym w nowym formularzu brak email z linkiem. Dzisiaj zmieniłem dla odmiany adres w Autopay na zgodny z podanym w formularzu i dalej link nie działa.
Coś tam jest pokiełbaszone. W zeszłym roku bez problemu zarejestrowałem promocję.