Bezszelestni - ktoś korzystał? Opinie

eimi

Pionier e-mobilności
Jak wyglądała Wasza współpraca z Bezszelestni.pl ? Jestem trochę w kropce i nie wiem czy nie zacząć szukać innej firmy. 13 marca zleciłem im przygotowanie całej instalacji pod wallboxa w garażu podziemnym budynku wielorodzinnego (wspólnota mieszkaniowa). Na początku kontakt był bardzo dobry, opłaciłem projekt i ekspertyzę (>4k), udzieliłem stosownych pełnomocnictw. Po wizji lokalnej ich technika na maile przestali odpisywać, telefonów nie odbierają. Finalnie napisałem maila z propozycją rozwiązania umowy - dostałem telefon w 5 min (!) od wysłania maila że działają i że temat wymaga dalszej konsultacji ze mną i będzie dzwoniła osoba odpowiedzialna za projekt. W ciągu jednego dnia zadzwonił inżynier z wizji lokalnej, konsultacji wymagał temat tylko licznika - czy wolę wnioskować o nowe przyłącze czy upieram się żeby był podpięty pod licznik mieszkaniowy - mniejsza o szczegóły, temat prosty do konsultacji, komplikacji się żadnych nie spodziewają. Na chwilę ruszyło dalej, dostałem nawet wycenę już całej instalacji, jednak miałem poczucie że 2 tygodnie zostały zmarnowanego bo nikt nie miał czasu do mnie zadzwonić albo napisać. Następnie od 3 tygodni kontakt znów umarł. Na maila nie odpisują na telefony nie odpowiadają. Minęło ponad 1.5 miesiąca i nawet jeszcze nie mam ani ekspertyzy, ani projektu, ani potwierdzenia że złożyli wniosek do PGE o nowe przyłącze. Ekspertyza i projekt miały być wg pierwszych ustaleń przed świętami wielkanocnymi. Czytałem tutaj na forum kilka osób korzystało z ich usług. Możliwe jest tak że wzięli więcej zleceń niż są w stanie wyrobić, jednak oczekiwałbym podstawowej informacji na jakim etapie jest zlecenie, zamiast takiego zlewania klienta. A ja im chciałem dać kolejne zlecenia jakby się spisali. Jakie są Wasze doświadczenia z tą firmą? Dać im jeszcze szanse, czy lepiej już szukać innej firmy?

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Mi się na szczęście udało ich ominąć - kontakt najpierw był szybki i przyjemna rozmowa, ale jak tylko zacząłem od nich wymagać konkretów to przestali odbierać telefony i odpisywać na maile.

Na szczęście nic nie zapłaciłem.

Z tego co podajecie to ceny też mieli z kosmosu. Obecnie za projekt z uzgodnieniem płacę 2000zł, montaż około 2500 + materiały.
Sigg, czy te koszty które podałeś, dotyczyły instalacji w garażu podziemnym w budynku wielorodzinnym ? Koszty usługi montażu które podałeś, wydają się być adekwatne do zakresu prac (układanie przewodów, przejście ppoż, montaż osprzętu itp.).

Kierowca23

Posiadacz elektryka
No ładnie, wczoraj dowiedziałem się w PGE że od 3 miesięcy żaden wniosek w moim imieniu nie został złożony (mimo pełnomocnictwa)... nic nie mogli znaleźć ani po nazwisku, ani po adresie, anie po peselu...

A miesiąc temu szybki lopes mówił, że wniosek już przyjęli w energetyce, że jest wstępna zgoda, tylko coś tam musi jeszcze uzupełnić w dokumentacji i już za tydzień będzie git ...

Kłamstwo goni kłamstwo! Omijać szerokim łukiem takie "przedsiębiorstwa"!

sigg

Posiadacz elektryka
Sigg, czy te koszty które podałeś, dotyczyły instalacji w garażu podziemnym w budynku wielorodzinnym ? Koszty usługi montażu które podałeś, wydają się być adekwatne do zakresu prac (układanie przewodów, przejście ppoż, montaż osprzętu itp.).
Tak.

Jak wyglądała Wasza współpraca z Bezszelestni.pl ? Jestem trochę w kropce i nie wiem czy nie zacząć szukać innej firmy. 13 marca zleciłem im przygotowanie całej instalacji pod wallboxa w garażu podziemnym budynku wielorodzinnego (wspólnota mieszkaniowa). Na początku kontakt był bardzo dobry, opłaciłem projekt i ekspertyzę (>4k), udzieliłem stosownych pełnomocnictw. Po wizji lokalnej ich technika na maile przestali odpisywać, telefonów nie odbierają. Finalnie napisałem maila z propozycją rozwiązania umowy - dostałem telefon w 5 min (!) od wysłania maila że działają i że temat wymaga dalszej konsultacji ze mną i będzie dzwoniła osoba odpowiedzialna za projekt. W ciągu jednego dnia zadzwonił inżynier z wizji lokalnej, konsultacji wymagał temat tylko licznika - czy wolę wnioskować o nowe przyłącze czy upieram się żeby był podpięty pod licznik mieszkaniowy - mniejsza o szczegóły, temat prosty do konsultacji, komplikacji się żadnych nie spodziewają. Na chwilę ruszyło dalej, dostałem nawet wycenę już całej instalacji, jednak miałem poczucie że 2 tygodnie zostały zmarnowanego bo nikt nie miał czasu do mnie zadzwonić albo napisać. Następnie od 3 tygodni kontakt znów umarł. Na maila nie odpisują na telefony nie odpowiadają. Minęło ponad 1.5 miesiąca i nawet jeszcze nie mam ani ekspertyzy, ani projektu, ani potwierdzenia że złożyli wniosek do PGE o nowe przyłącze. Ekspertyza i projekt miały być wg pierwszych ustaleń przed świętami wielkanocnymi. Czytałem tutaj na forum kilka osób korzystało z ich usług. Możliwe jest tak że wzięli więcej zleceń niż są w stanie wyrobić, jednak oczekiwałbym podstawowej informacji na jakim etapie jest zlecenie, zamiast takiego zlewania klienta. A ja im chciałem dać kolejne zlecenia jakby się spisali. Jakie są Wasze doświadczenia z tą firmą? Dać im jeszcze szanse, czy lepiej już szukać innej firmy?
fajnie że takie tematy są tu poruszane pozdrawiam

sigg

Posiadacz elektryka
No ładnie, wczoraj dowiedziałem się w PGE że od 3 miesięcy żaden wniosek w moim imieniu nie został złożony (mimo pełnomocnictwa)... nic nie mogli znaleźć ani po nazwisku, ani po adresie, anie po peselu...

A miesiąc temu szybki lopes mówił, że wniosek już przyjęli w energetyce, że jest wstępna zgoda, tylko coś tam musi jeszcze uzupełnić w dokumentacji i już za tydzień będzie git ...

Kłamstwo goni kłamstwo! Omijać szerokim łukiem takie "przedsiębiorstwa"!
Ja zawszę, jeśli jest taka możliwość, sam zajmuje się składaniem dokumentów. Nie ma wtedy problemów z opóźnieniami i ja to kontroluje.

Tak samo zrobiłem teraz i w moim przypadku warunki od PGE dostałem w 2 dni!

Piotr G

Tesla Model 3 Highland LR
Moje doświadczenia z Bezszelestnymi jest zgoła odmienne. Zapytanie o ofertę złożyłem 15 maja, 16 podpisywaliśmy pełnomocnictwa. Deklaracja Piotra Gawędzkiego była: optymistycznie połowa czerwca, maksymalnie do końca czerwca. Dziś ładuję pierwszy raz auto w garażu, czyli defacto 5 dni spóźnienia od deadline. Fakt, że mieszkam w bardzo małym budynku wielorodzinnym i tworzymy tu mocno zgraną społeczność. Zarządcą wspólnoty jest sąsiadka także wszystkie zgody administracyjne odbyły się "od strzała". Po drodze były przygody z Energa bo namieszali coś przy wniosku o wydanie warunków przyłączenia. Kontakt non stop mieliśmy przez WhatsApp w postaci głosówek. 31 maja odebrałem swoją Teslę i przez miesiąc zrobiłem 6200km, naciskałem dość mocno żeby gonić z instalacją bo koszty ładowania "na mieście" mnie zjadają i jak widać wyrobili się praktycznie na czas. W trakcie trwania formalności Piotr Gawędzki zaproponował sam od siebie, że zainstaluje na własne ryzyko całą instalację bez zapłaty z mojej strony. Także u mnie odbyło się wszystko jak należy.

Attachments

• IMG_1861.JPG
    IMG_1861.JPG
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 29

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Moje doświadczenia z Bezszelestnymi jest zgoła odmienne. Zapytanie o ofertę złożyłem 15 maja, 16 podpisywaliśmy pełnomocnictwa. Deklaracja Piotra Gawędzkiego była: optymistycznie połowa czerwca, maksymalnie do końca czerwca. Dziś ładuję pierwszy raz auto w garażu, czyli defacto 5 dni spóźnienia od deadline. Fakt, że mieszkam w bardzo małym budynku wielorodzinnym i tworzymy tu mocno zgraną społeczność. Zarządcą wspólnoty jest sąsiadka także wszystkie zgody administracyjne odbyły się "od strzała". Po drodze były przygody z Energa bo namieszali coś przy wniosku o wydanie warunków przyłączenia. Kontakt non stop mieliśmy przez WhatsApp w postaci głosówek. 31 maja odebrałem swoją Teslę i przez miesiąc zrobiłem 6200km, naciskałem dość mocno żeby gonić z instalacją bo koszty ładowania "na mieście" mnie zjadają i jak widać wyrobili się praktycznie na czas. W trakcie trwania formalności Piotr Gawędzki zaproponował sam od siebie, że zainstaluje na własne ryzyko całą instalację bez zapłaty z mojej strony. Także u mnie odbyło się wszystko jak należy.
Gratuluję udanej inwestycji !
Jaki wyszedł ostateczny koszt całego przedsięwzięcia ?
Świetna reklama, nic tylko się cieszyć z udanej realizacji.

Ale to co inni klienci tu napisali wcześniej, niestety rzuca cień na rzetelność i wiarygodność tej firmy.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
No to jestem następny zrobiony przez tą Firmę.

Moja Historia z nimi ciągnie się od końca Listopada 2023.

Pojawił się u nas w garażu jeden indywidualny punkt ładowania pojazdów.
Zapytałem się Administratora czy zna firmę która to wykonywała i czy może podesłać namiar.

Pech chciał, że byli to właśnie bezszelestni.pl

Po wysłaniu zapytania i kontakcie Piotr Gawędzki szczegółowo opisywał proces podłączanie
wymaganych zgód projektu technicznego oraz bardzo mnie zachęcał abym jak najszybciej się dycydował bo 4 innych sąsiadów również chce uruchomić Wallboxa i będzie taniej "wspólny projekt techniczny"

Byłem wtedy poza Polską ale generalnie gadka i swoją wiedzą + google filmiki na Youtube zaufałem i zdecydowałem sie działać podpisac umowę. 29 Grudnia

Była tam już wtedy ściema, że trzeba działac szybko bo kable drożeją od stycznia i zebym podpisał umowe zdalnie.

Nic na początku nie wskazywało, że będzie jakiś kwas zrobili wizię lokalną zdiecia do projektu technicznego.

4 go stycznia dostałem już 1 FV "Usługa consultingowa" wartość 4850 PLN Brutto - Zapłaciełem odrazu

17 Stycznia dostałem FV Pro Forma za etap drugi 17 7850 PLN Brutto za instalacje kable Wallboxa

18 Stycznia dostałem Projekt techniczny i Expertyze techniczną

23 Stycznia odbyła się instalacja w garażu Wallbox Kable do rozdzielni Gasnica Wyłacznik Szybki i tutaj jest koniec dobrej jak dotąd współpracy.

Problem zaczął się od tego momentu nie moglem sie doprosić o finalną FV za 2 Etap otrzymałem ją dopiero 13 Lutego - Od zakończenia Insytalacji Pan Piotr przestał odbierać telefon SMSy na maile nie odpisywał samą FV dostałem od innej osoby

Do maja tylko kilka razy oddzwonił do mnie Piotr Gawędzki zawsze z jakąś nieprawdopodobna ściemą, zmiana przepisów, bałagan w STOEN, nowe wzoru wniosków

Porozmawiałem z kolega z garażu który dokończył niewykonane prace samodzielnie czyli warunki przyłączenia umowa z e-on + wniosek o gotowości insytalacji do odbioru.

Po wieloktronych probach kontaktu dostałem SMS, że przed majówką prąd bedzie płynął i temat bedzie zamknięty

13 Maja Pojechałem osobiście do STOEN złozyłem wniosek o warunki przyłączenia załączajac projekt techniczny

17 Maja dostałem Warunki i tego samego dnia podpisałem umowę w E-ON + opłaciłem FV Stoenowi

Bezszelestni dowiadując sie, że mam juz te dokumenty i zrobilem to samodzielni przekazali mi swoj nowy Nr Telefonu i poprosili o przesłanie skanów tych dokumentów + informacja, że teraz już pracuja w Warszawie i za chwilę bedzie podłączone.

3 Krotnie prosiłem aby cała komunikacja do Stoen była wysyłana DW mojego maila nie dostałem nic

1Go czerwca wyjechałem na 2 tygodniowy Urlop liczyłem, że wniosek o gotowosci instalcji został złożony do Stoen.

17Go czerwca zadzwoniłem na infolinie i okazało sie, że nic nie zostało do nich wysłane i czekają na ten wniosek.

Niestety wniosek musi być podpisany przez elektryka z uprawnieniami.

Zerknijcie jeszcze na opinie o firmie na google maps każdy temat podobny

Daje temu tematowi jeszcze czas do końca miesiąca i szukam firmy która to dokończy a z Bezszelstni.pl trzeba będzie rozliczyć temat Sądownie i lub wcześniej przy pomocy Policji
KamilEV, jak wyglądają postępy w realizacji Twojej inwestycji ? Udało Ci się nakłonić Bezszelestnych do dokończenia tematu i realizacji umowy, czy zaczynasz już zgłaszać sprawę tam gdzie trzeba ?