Biały vs. czarny lakier

JM&JM

Posiadacz elektryka
Mam biały od kilku miesięcy i odpryski na zderzaku i masce to katastrofa ale nadal mi się podoba i ponownie wybrałbym ten kolor :)
Z każdym myciem auta zauważam kolejny odprysk uwydatniany przez czarny podkład. Dodatkowo biały po myjni bezdotykowej jest szary - czyli trzeba myć ręcznie albo później przetrzeć mikrofibrą. No cóż takie mamy teraz eko wodorozcieńczalne lakiery

sigg

Posiadacz elektryka
Mam biały od kilku miesięcy i odpryski na zderzaku i masce to katastrofa ale nadal mi się podoba i ponownie wybrałbym ten kolor :)
Z każdym myciem auta zauważam kolejny odprysk uwydatniany przez czarny podkład. Dodatkowo biały po myjni bezdotykowej jest szary - czyli trzeba myć ręcznie albo później przetrzeć mikrofibrą. No cóż takie mamy teraz eko wodorozcieńczalne lakiery
Dlatego myślałem nad założeniem folii ppf na zderzak przedni.

Maxxxx

Zadomawiam się
Ja mam oklejone całe auto łącznie z dachem. Nie lubię odprysków i jak widzę jak ludzie otwierają drzwi pod galeriami i innymi lidlami to bym nie wytrzymał. Wg mnie biały najlepiej optycznie zmienia tylna czarna/karbonowa lotka i znaczki teslowe też czarne. Felgi to wiadomo, to co daje Tesla na 19 cali , te srebrno nijakie coś to dla mnie tragedia. Auto traci cały urok. Najlepiej alu 20 albo kołpaki czarne z Ali. Póki co folia po 18k km odbiła wszystkie kamienie i drzwi, zero uszkodzeń lakieru i ma podobno zdolność do lekkiej samoregeneracji.IMG_20240529_092609.jpgIMG_20240529_092742.jpgIMG_20240529_093329.jpg