Nie nie musisz, linkujesz do postu w którym jak byk jest cytat:Dodatkowo musisz zabezpieczyć roznicowką typu A w skrzynce rozdzielczej.
pozdrawiam.
Przede wszystkim cieszę się z rozwiązanego problemu z błędem. Teraz pozostaje jeździć z uśmiechniętą mordą/buzią.Byłem wczoraj w Warszawie i właściwie upiekłam trzy pieczenie na jednym ogniu:
1) cała naprawa błędu zajęła godzinę i wg przemiłej Pani z serwisu polegał na wyregulowaniu jakiegoś przełącznika. Mają takie przypadki i po tej czynności jeszcze im się nie zdarzyło żeby ktoś z błędem wrócił.
2) Przetestowałem wreszcie TeslaMate i muszę przyznać, że ogrom informacji jakie zbiera o nas Tesla jest przytłaczający. TeslaMate jest naprawdę świetny i to, że mam pełną kontrolę nad danymi , nie muszę płacić abonamentu żeby firma trzecia mogła paść się na moich danych jest ekstra. Polecam.
3) Kupilem wall connector 3gen I mogę potwierdzić, że posiada zabezpieczenie RCD typu B co w tej cenie jest chyba najlepszym wyborem. W tym albo przyszłym tygodniu wezmę elektryka żeby mi go zainstalował. Nrgkick będę woził w aucie do ładowania w dziwnych miejscach.
P.S. pozdrawiam właściciela czarnej Tesli na parkingu Decathlona w Warszawie, któremu pomogłem załadować do auta trzy rowery dziecięce (nie mogłem uwierzyć ale da się).
Nikt nie zmusza Cię do oglądania wiec nie wiem z czym masz problem?Co wy ludzie macie z tym kręceniem filmów na YT?
Kto powiedział że bez uprawnień??Właśnie się pochwaliłeś, że bez uprawnień zamontowałeś u siebie WC.
No właśnie nie, bo wg mnie pokazałeś, że można to zrobić samemu co w twoim przypadku zadziałało a jak ktoś ma inną instalację, starszą z jakimiś kombinacjami? Może sobie napytać biedy. Nie zrozum mnie źle, niech sobie każdy kręci co tam chce na YT ale o ile np. robienie sobie jakichś rzeczy przy aucie jak montaż chlapaczy to faktycznie co najwyżej komuś chlapacz na trasie odpadnie o tyle zabawy z instalacjami prądu to bym jednak po prostu napisał: DAJ TO ELEKTRYKOWI !!!!Nikt nie zmusza Cię do oglądania wiec nie wiem z czym masz problem?
A tak na serio to nagrałem dlatego, żeby pokazać ludziom, że można to zrobić tanio i dobrze. Nie trzeba płacić 3000 za samo podłączenie. Kolega @elveh myślę, że potwierdzi (i wypowie się w temacie różnicówki bo ma większe doświadczenie). A materiałów konkretnych i przejrzystych na temat gen 3 w PL jest mało