Błąd ładowania w czasie jazdy.

slaveq

Pionier e-mobilności
Dziś w czasie normalnej jazdy (przy mocniejszym przyspieszeniu) wyskoczyły mi dwa błędy:

CP_a009 Nie można ładować - potrzebny serwis. Nie wykryto podzespołu gniazda ładowania.

BMS_a063 Nie można ladowac. Odłącz i spróbuj ponownie.

Zatrzymałem się i zrobiłem reset ale nie pomogło. Dopiero po 10 minutach błędy same zniknęły i już się nie pojawiły. Samochód ładuje się normalnie. Zgłosiłem to na serwis ale nie wiem może to jakiś błąd softu, czy ktoś z was się spotkał z takim błędem?

slaveq

Pionier e-mobilności

Ooo bardzo ciekawe, znalazłem na niemieckim forum i jest tu info że pomarańczowa pokrywa gniazda ładowania potrafi wyskoczyć z zaczepów i stąd ten błąd. Spróbuję jutro zerknąć.

poochaty

Posiadacz elektryka
Tak. To dokładnie ten błąd. Miałem też to w. Pierwszych chwilach po odbiorze auta. Zrobili w serwisie w 10 min

gim-kg

Pionier e-mobilności
U mnie było to samo, na początku poprawili masę, ale nie przyniosło to rezultatów, wiec został wymieniony cały port ładowania.

slaveq

Pionier e-mobilności
U mnie było to samo, na początku poprawili masę, ale nie przyniosło to rezultatów, wiec został wymieniony cały port ładowania.
A jakie miałeś objawy? Cały czas ten błąd czy pojawiał się spontanicznie? Bo u mnie pojawił się raz i zniknął. Port jak ładował tak ładuje, wątpię żeby był uszkodzony bo jeśli był to raczej błąd byłby cały czas.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Pojawiało się i znikało, później coraz częściej. Dodatkowo blokował się port. Dynks który blokuje wtyczkę wysuwał się i nie można było nic podłączyć. Trzeba było użyć tasiemki wewnątrz bagażnika.
F00E823B-94C2-4955-A5E0-2348F2B7EB69.jpeg

Najnowsze dyskusje