Kuba K.

Posiadacz elektryka
Fajnie napisałeś ale albo mam już zmęczone oczy ale nie widzę czasu przejazdu od A do B całościowo i ile było w tym jazdy...
Dopiero wtedy będzie można porównywać do ICE i czy rzeczywiście było to tak samo szybko. 500km nawet moja krowa 3.5lV6 robi bez postoju jadąc 150km/h autostradą i 110-120 poza.
Wracając z nart zrobiłem ok 1000km w 8:55 licząc od startu spod stoku pod drzwi domu, włącznie z jednym tankowaniem już w PL i 2 postojami na siku.
Może to indywidualne, ale ja po 9h w samochodzie ciurkiem za kółkiem padłbym na twarz. Więc całe oszczędności z jazdy bym przespał ;)

cooler

Pionier e-mobilności

Michal

Moderator
Widziałem te wyniki wyszukiwania.

cooler

Pionier e-mobilności
Może to indywidualne, ale ja po 9h w samochodzie ciurkiem za kółkiem padłbym na twarz. Więc całe oszczędności z jazdy bym przespał ;)
Odpal sobie audiobooka, podziwiaj widoki, na austriackich autostradach naprawdę można się wyluzować, przed Wiedniem miałem moment gdzie 5-6 pasów jechało prawie równe 135km/h i był taki luz, wrażenie było że wszystkie auta stoją. Zmienianie pasów itp nie ma wtedy sensu, chyba że tir się wrąbie, wtedy zaburza to tą sielankę, ale to przeważnie nasi lub Litwa.

nabrU

Moderator
Panowie, dajcie sobie na luz z tym przekomarzaniem się kto, czym i za ile jeździ i ile spędza na ładowarce bo to kompletnie nie ma sensu. To nie Isle of Man TT.... A czytelnicy Chipa czytający ten wątek mają tylko radochę :LOL:

cooler

Pionier e-mobilności
Widziałem te wyniki wyszukiwania.
Więc nie rozumiem Twego przesłania.
Zamiast zapytać po prostu ile mu zeszło na trasie bo tego nie napisał w wątku właśnie o trasie to mam teraz przeszukiwać tysiące postów żeby się tego dowiedzieć czy coś innego miałeś na myśli?

viallos

Pionier e-mobilności
Podawałem już czasy przejazdów łącznie z udokumentowanymi wykresami GPS z Garmina z prędkościami jazdy zarówno z moich przejazdów ICE (Audi Q8) vs BEV(TM3LR) na tej trasie. Jak ktoś chce to znajdzie :) .

Edit - specjalnie dla @cooler i czytelników CHIPa

Przeczytałem sobie tą wypowiedź i powiem szczerze że część tych rzeczy które teoretycznie mnie wtedy denerwowały już nie występują .. między innymi poprawione oprogramowanie i zachowanie wycieraczek i świateł oraz utrzymywanie delikatnie niższej prędkości co powoduje utrzymanie działających systemów asystujących.

Edit2. dzięki temu ze korzystam z GW na MOPie i nie musze zjeżdżać na Ciechocinek mam te samy czasy przejazdu przy trochę niższej prędkości. ;-)

Last edited:

Michal

Moderator
Więc nie rozumiem Twego przesłania.
Zamiast zapytać po prostu ile mu zeszło na trasie bo tego nie napisał w wątku właśnie o trasie to mam teraz przeszukiwać tysiące postów żeby się tego dowiedzieć czy coś innego miałeś na myśli?
Nie tysiące, tylko 8, sam wrzuciłeś screena ;)
Nie chce mi się już z Tobą przekomarzać więc podsumuję - w jednym z nich napisał / wrzucił screeny że ICE jeździ 5h odcinek Pruszków - Mścice (oczywiście okolice) pod koniec marca.

viallos

Pionier e-mobilności
Najlepszy samochód to ... służbowy samochód. W sumie to mnie podróż Teslą nic nie kosztuje bo przecież samochód na firmę. Kosztuje moja firmę ale mnie prywatnie to nic 😀