Bonus Tesla przy wymianie -13 000 zł

Młody

Follow the White Rabbit
Czepiasz sie, nikt nie twierdzi ze to prawdziwa alkantara. Wszyscy wiedza ze to „miziajny” material. Nawet jesli ktos to nazywa alktantara to dlatego ze tak nam sie wmawia. Zwykla skajoze wszyscy dookola (np.bmw) nazywa skora ekologiczna. Dlatego przestajemy przywiazywac uwage do dokladnego okreslania czym jest material.
Nie znam nikogo pochlebnie wypowiadajacego sie o skajozie w poprzednich modelach 3 i Y…
Jezdzilem dluzsza czesc swojego zycia smartem i sluchalem elekteycznych gitar, jestem lepszy czy gorszy ?
Czemu chcesz nas roznicowac ?

Nie chcę. Tylko, że słowo alcantara, która jest materiałem, a nie skórą jak większość uważa stała się synonimem premium i przez to jest nadużywana w celu podniesienia prestiżu samochodu. Nawet mój napalony na Teslę szwagier, który odbył ostatnio jazdę próbną próbował mi wmówić, że w 3 jest prawdziwa skóra, a chłop ma od nowości BMW ze skórzaną tapicerką i trochę samochodów przez jego ręce przeszło.

No ale jak widać słowo tapicerka materiałowa przez gardło nie przechodzi.

Mun9o

Nowy na Forum
Najdziwniejsze jest to, że rabatują auta na które UE podwyższyła cła do prawie 18%
Czy możesz rozwinąć? Nie mogę się doszukać informacji, o podwyżce cła. Znajduje artykuły że Tesla z końcówki 2024, że Tesle z Chin są objęte cłem 7,8%. Kiedy się to zmieniło

Młody

Follow the White Rabbit
Czy możesz rozwinąć? Nie mogę się doszukać informacji, o podwyżce cła. Znajduje artykuły że Tesla z końcówki 2024, że Tesle z Chin są objęte cłem 7,8%. Kiedy się to zmieniło
No jest standardowo 10% i Tesli podwyższyli o dodatkowe 7,8%. Razem Tesla płaci 17,8%