marco_25
Pionier e-mobilności
Właśnie jest zupełnie odwrotnie. Znam się raczej na "większych rozwiązaniach" ale to co ludzie na tym forum prezentują dla domowych zastosowań to jest super sprawaNie doceniasz mnie, mam wszystko ogarnięte w Home Assistanta ponadto Octopus daje mi tanie 7p za każdym razem jak łąduję samochód czyli również w dzień (poczytaj o Intelligent Octopus Go). Więc w sumie liczy się średnia za kWh za cały miesiąc:
Zgadza się to jest wycinek z taryfy dynamicznej, z raczej słabą ofertą bo i ujemne się zdarzają i to coraz częściej.Wszystko OK, tylko te angielskie przykłady to nie taryfa dynamiczna (bo taką chyba pokazujesz). To taryfy ze stałymi cenami.
Stałą taryfę też testuje od Respect energy w innej lokalizacji i tam mam 50gr + 5 gr dystrybucja i opłaty. W nocy może nie jest to 7,12p ale niewiele brakuje za to jest dostępna także cały weekend. Podsumowując, może nie jest tak super jak u Was ale idzie w dobrym kierunku.
Osobiście nadal czekam na ośmiorniczkę bo jak mówisz mają swoje źródła wytwórcze to czemu nie zacząć działać także w sprzedaży