Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Dzięki uprzejmości agencji PR obsługującej firmę BYD, będę miał dziś przyjemność przejechać się pierwszym w życiu BYD-em na miejscu kierowcy. I będzie to auto bardzo obiecujące z punktu widzenia polskiego rynku, BYD Dolphin Surf, czyli najtańszy model w gamie :)

BYD Dolphin Surf.jpg

Jeśli macie Państwo pytania, zapraszam do wątku poniżej. W miarę możliwości będę starał się odpowiedzieć na żywo. Wrażenia już wkrótce na łamach Elektrowozu.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Dzięki uprzejmości agencji PR obsługującej firmę BYD, będę miał dziś przyjemność przejechać się pierwszym w życiu BYD-em na miejscu kierowcy. I będzie to auto bardzo obiecujące z punktu widzenia polskiego rynku, BYD Dolphin Surf, czyli najtańszy model w gamie :)

View attachment 28239

Jeśli macie Państwo pytania, zapraszam do wątku poniżej. W miarę możliwości będę starał się odpowiedzieć na żywo. Wrażenia już wkrótce na łamach Elektrowozu.

Zapomniałbym. Dziś, w środę, 21 maja, oficjalną premierę ma Nissan Micra, auto nieco większe, bliski krewniak Renault 5. Gdyby ktoś się nudził i miał ochotę pooglądać, to transmisja rozpoczyna się o godzinie 9.00:

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
A jak cennikowo wypada ?
Bedzie 30-40% taniej niz Renault 5 ?

Mam nadzieję, że dziś się tego dowiemy :) Nie wiem, czy w trakcie jazd, czy dopiero podczas premiery o godz. 16.00 (ja muszę urwać się po 13.00, żeby Syna odebrać ze żłobka).

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Ceny BYD-a Dolphin Surf zostaną podane dopiero podczas oficjalnej premiery, około godziny 16.30. Inne cechy:
* pojemność bagażnika 308 litra,
* płaska podłoga z tyłu,
* 3,99 metra długości,
* liczniki 7-calowe, na środku ekran 10,1-calowy,
* jeździmy wersją Comfort,
* trzy Isofiksy, jak w Hyundaiu Insterze,
* wrażeniami możemy się podzielić dopiero o godzinie 16.30, w takim razie teraz tylko opisy.

BYD Dolphin Surf dane techniczne.jpg

Premiera odbywa się równocześnie w kilkudziesięciu krajach europejskich, jest duża, widać to po sali.

Last edited:

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji