Camp Mode - Składane spanie.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Dam znać jak to się sprawdza dla dwumetrowca ;)
Musisz sobie przysunąć fotele na maxa, a we wnękę powstałą miedzy fotelem a zagłówkami wpasować walizki które są tej samej wysokości.
W taki sposób wywalczysz jakieś 10-15cm. ale nadal myślę że skończysz leżąc po przekątnej :) Ja podobnie lądowałem o poranku :D Tylko trzeba mieć żonkę kompaktową. :p

Michal

Moderator
Mamy w planie wypad do Norwegii, jakoś w 2022!!! może się udałoby zgadać. Btw też mnie kręci astrografia wiec ja się pisze!!
Serio jeśli chcesz się wybrać gdziekolwiek w Norwegii, to z całego serca polecam Tromso! Ja byłem samolotem ale na miejscu i tak wynajmowałem auto, więc wyjazd TM3 będzie tutaj idealny. Oslo i okolice też są piękne ale Tromso to zupełnie inny świat, a przy okazji jest tam normalna cywilizacja, bo to naprawdę duże miasto.

Z mojego researchu wynikło, że najlepszy czas do polowania na zorzę to początek marca (jeszcze ciemno a mało chmur), więc tak tylko podpowiadam ;)
Ja byłem wyposażony w olympus om-d e-m10 mark ii + Samyang 12/2.0 + statyw taniocha i wyszło naprawdę super ;)

Z Warszawy to jest 2500 km, 31 godziny jazdy + 3 godziny ładowania, więc w 3 dni spokojnie można zaliczyć, a jak się człowiek uprze to nawet w 2.
Myślę, że już po drodze Laponia będzie magiczna, bo tam prawie nie ma miejscowości i zanieczyszczenia światłem, szczególnie przy granicy z Norwegią w tym cyplu :)

Cholera jak tak dalej pójdzie, to skończy się tak, że przez Ciebie będziemy z żoną w 8 miesiąc ciąży spać po krzakach w marcu w Laponii :ROFLMAO:

Last edited:

Relevant

Fachowiec
Oto mój setup ze znaleźnej pianki metr na dwa. Nieużywaną zwijam wzdłuż siedzeń w bagażniku. Spanie znośne, ale przeszkadza mi opadająca w stronę klapy podłoga i przewężenie nadkoli. Może gdybym coś podłożył by było płasko...
IMG_05012022_101359_(2000_x_1500_piksel).jpg
IMG_05012022_101527_(2000_x_1500_piksel).jpg
IMG_05012022_101456_(1500_x_2000_piksel).jpg
IMG_05012022_101441_(1500_x_2000_piksel).jpg

Piencu

Nowy na Forum
Jeśli ktoś chce kupić gotowe rozwiązanie to od bardzo dawna producent Materacy FMKoło, sprzedaje gotowe personalizowane do Tesli materace. Sami są właścicielem Tesli i fascynuje ich "CAMP MODE", więc znają temat ;-)

3skowy

Zadomawiam się
Jeśli ktoś chce kupić gotowe rozwiązanie to od bardzo dawna producent Materacy FMKoło, sprzedaje gotowe personalizowane do Tesli materace. Sami są właścicielem Tesli i fascynuje ich "CAMP MODE", więc znają temat ;-)
Mógłbyś podzielić się jakimś linkiem gdzie można to obejrzeć? Niestety nie mogę znaleźć. Chodzi o tę firmę? https://mkfoam.pl/

Piencu

Nowy na Forum
Daniel Grzyb pokazywał te materace w filmach swoich.
My właśnie na złocie z Danielem i Damaris spotkaliśmy Marka z synem. Przemili ludzie, którzy z zaciekawieniem opowiadali jak troszkę już spali w aucie.
Napisz do [email protected]
Jeśli tylko jesteś wstanie zaaprobować większy budżet na dobre rozwiązanie to polecam.
Ps.
My wymieniliśmy w domu materace na lateks - jest różnica między pianką a lateksem ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
A jest jakis link do tych materacy ? wszedzie gdzie patrzylem chca kupe kasy za to, a nie widze jakiejs przewagi. Potrzebny jest gruby materac ktory potem mozna jakos sprytnie zmiescic w bagazniku.

tokwi

Pionier e-mobilności
Jakiś czas temu potrzebowałem dokupić do siłowni materac do ćwiczeń.
Takie coś nabyłem.

Produkt jest solidnie wykonany, w dobrej cenie, dobrze obszyty, składany, ma paski transportowe i pasuje do TM3.
Produkt polski, można też dobrać kolor.
Ja brałem wersje 80cm i taka jest na zdjęciach, ale jak ktoś potrzebuje dla 2 osob z szerokimi biodrami, to może zamówić szerokość 100cm.
Średnia twardość materaca jest wygodna zarówno do ćwiczeń i odpoczynku.

Jeszcze nie korzystałem w trasie.