Celebryta w elektryku utknął na autostradzie. Chciał być eko, musiał prosić o podwózkę

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Swoją drogą, to też jest dziwne, że Orlen, mający wielkie możliwości inwestycyjne, punkty sprzedaży w atrakcyjnych miejscach, w temacie ładowarek ma słabą ofertę.
Jak się przepuszczało miliardy złotych na lewo i prawo parę lat temu, to zastój w inwestycjach wcale mnie jakoś nie dziwi :eek:

TomRS

Pionier e-mobilności
Jak się przepuszczało miliardy złotych na lewo i prawo parę lat temu, to zastój w inwestycjach wcale mnie jakoś nie dziwi :eek:
Ok, te nadużycia chyba nie zmniejszyły dramatycznie ich możliwości. Jak dla mnie, to za dużo tam polityki a za mało sprawnego zarządzania. Musk zwolnił swoją ekipę od SuC - nic tylko korzystać z potencjału tych ludzi.

nabrU

Moderator
Musk zwolnił swoją ekipę od SuC - nic tylko korzystać z potencjału tych ludzi.

Za późno ;) Zatrudnieni chyba w UK, bo im nieźle idzie z budową SuC :p

ELuk

Pionier e-mobilności
Zarządzanie. Patrząc na wyniki finansowe Orlen 2023 vs 2024 to chyba masz dobrą diagnozę, strach pomyśleć co będzie dalej.
A odnośnie elektryczności, to przecież miał to być koncern multienergetyczny wg zapowiedzi.

zlp

Pionier e-mobilności
Patrząc na wyniki finansowe Orlen 2023 vs 2024 to chyba masz dobrą diagnozę
Obawiam się, że nie.
Księgowość w takich firmach zmieszana z politycznymi potrzebami, to chyba gorsze bagno, jak sama polityka.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Zarządzanie. Patrząc na wyniki finansowe Orlen 2023 vs 2024 to chyba masz dobrą diagnozę, strach pomyśleć co będzie dalej.
A odnośnie elektryczności, to przecież miał to być koncern multienergetyczny wg zapowiedzi.
bo w 2023 jeszcze kosili wysoką marżę na paliwach bo są praktycznie monopolistą na polskim rynku.

TomRS

Pionier e-mobilności
Do wyników prezentowanych za czasów Obajtka podchodziłbym mocno ostrożnie. Patrząc na liczbę trupów wypadających z szafy, to nietrudno wyobrazić sobie nie tworzenie rezerw na straty, niedoszacowane inwestycje, czy jakiś odpisów aktualizujących w górę wartość majątku. Na poziomie tak wielkiej firmy możliwości w tym zakresie są gigantyczne. Ludzie którzy potrafią kreatywnie tworzyć wynik przedsiębiorstwa są dostępni na rynku. A w przypadku tak gigantycznego podmiotu nie jest wcale tak łatwo odkryć takie ruchy. Odkręcanie tego może też niestety pogarszać aktualne wyniki.

Last edited: