Jak się przepuszczało miliardy złotych na lewo i prawo parę lat temu, to zastój w inwestycjach wcale mnie jakoś nie dziwiSwoją drogą, to też jest dziwne, że Orlen, mający wielkie możliwości inwestycyjne, punkty sprzedaży w atrakcyjnych miejscach, w temacie ładowarek ma słabą ofertę.
Ok, te nadużycia chyba nie zmniejszyły dramatycznie ich możliwości. Jak dla mnie, to za dużo tam polityki a za mało sprawnego zarządzania. Musk zwolnił swoją ekipę od SuC - nic tylko korzystać z potencjału tych ludzi.Jak się przepuszczało miliardy złotych na lewo i prawo parę lat temu, to zastój w inwestycjach wcale mnie jakoś nie dziwi![]()
Musk zwolnił swoją ekipę od SuC - nic tylko korzystać z potencjału tych ludzi.
A to pech 😆Za późnoZatrudnieni chyba w UK, bo im nieźle idzie z budową SuC
![]()
Zarządzanie. Patrząc na wyniki finansowe Orlen 2023 vs 2024 to chyba masz dobrą diagnozę, strach pomyśleć co będzie dalej.Jak się przepuszczało miliardy złotych na lewo i prawo parę lat temu, to zastój w inwestycjach wcale mnie jakoś nie dziwi![]()
Obawiam się, że nie.Patrząc na wyniki finansowe Orlen 2023 vs 2024 to chyba masz dobrą diagnozę
bo w 2023 jeszcze kosili wysoką marżę na paliwach bo są praktycznie monopolistą na polskim rynku.Zarządzanie. Patrząc na wyniki finansowe Orlen 2023 vs 2024 to chyba masz dobrą diagnozę, strach pomyśleć co będzie dalej.
A odnośnie elektryczności, to przecież miał to być koncern multienergetyczny wg zapowiedzi.
Do wyników prezentowanych za czasów Obajtka podchodziłbym mocno ostrożnie. Patrząc na liczbę trupów wypadających z szafy, to nietrudno wyobrazić sobie nie tworzenie rezerw na straty, niedoszacowane inwestycje, czy jakiś odpisów aktualizujących w górę wartość majątku. Na poziomie tak wielkiej firmy możliwości w tym zakresie są gigantyczne. Ludzie którzy potrafią kreatywnie tworzyć wynik przedsiębiorstwa są dostępni na rynku. A w przypadku tak gigantycznego podmiotu nie jest wcale tak łatwo odkryć takie ruchy. Odkręcanie tego może też niestety pogarszać aktualne wyniki.Zarządzanie. Patrząc na wyniki finansowe Orlen 2023 vs 2024 to chyba masz dobrą diagnozę, strach pomyśleć co będzie dalej.
A odnośnie elektryczności, to przecież miał to być koncern multienergetyczny wg zapowiedzi.