krzyss

Pionier e-mobilności
Wracam właśnie z Cro, ceny na SuC poszły w górę. Było 4,15 kuny za kWh teraz jest jest 5,2 za kWh. Ładowarka Tesli w Otocac to dramat. Nie czekaliśmy na ładowarkę ale pobieranie energii z prędkością 46 kWh jest słabe, wszystko przez współdzielenie ładowarki - 7 stanowisk zajęte z 8. Ktoś pytał o Hrvatski Telekom - słupek 22 kWh - 3,31 kuny za kWh. Odpaliłem się z roamingu GW. Wyszło 1,3 z moja zniżką klubową.
Ja pytalem dzieki !
Ale finalnie pojechalem do Bulgarii bo lepsza pogode zapowiedzieli, i dostalem fajny apartament. Aktualnie jestem w Serbii. Od Wegier jade za friko 😀 1300km za jakies 180zl

6a8

Posiadacz elektryka
Powiedzcie przy okazji, jak rozliczane są ładowania zagraniczne : przychodzą w walucie ładowarki, czy już przeliczone na PLN.
Czy ma sens/opłaca się podpięcie karty wielowalutowej ?

Olecki

Pionier e-mobilności
Ktoś pytał o Hrvatski Telekom - słupek 22 kWh - 3,31 kuny za kWh. Odpaliłem się z roamingu GW. Wyszło 1,3 z moja zniżką klubową.
Dobra cena, ja wczoraj ładowałem w Polsce na Noxo z słupka AC. Jakiś tydzień temu było jeszcze 1,29 a wczoraj 1,99...

krzyss

Pionier e-mobilności
Powiedzcie przy okazji, jak rozliczane są ładowania zagraniczne : przychodzą w walucie ładowarki, czy już przeliczone na PLN.
Czy ma sens/opłaca się podpięcie karty wielowalutowej ?
Tak, najlepiej wielowalutowa. Bo kazdy kraj wystawia przez swoj podmiot w swojej walucie.

Attachments

• D5F4BF28-AAD7-4D65-88AC-632F735A882D.png
    D5F4BF28-AAD7-4D65-88AC-632F735A882D.png
    468,7 KB · Liczba wyświetleń: 18

tokwi

Pionier e-mobilności
Tak, najlepiej wielowalutowa. Bo kazdy kraj wystawia przez swoj podmiot w swojej walucie.
Tylko wielowalutowa!
Do tego przy podróżach zagranicznych eSim - @gim-kg polecał ze swoim kodem Airalo

Może ktoś wie - Czy w Tesli da się ustawić jedną zbiorczą fakturę za ładowanie na miesiąc?

cooler

Pionier e-mobilności
Do tego przy podróżach zagranicznych eSim
O co chodzi z tym eSim? W Tesli przecież jest eSim, choć można włożyć swój SIM...

krzyss

Pionier e-mobilności
O co chodzi z tym eSim? W Tesli przecież jest eSim, choć można włożyć swój SIM...
Zeby w telefonie odpalic esim i dac wifi tesli. Mi zadzialalo w Serbii na telefonie wlasnie esim.
Bo tesla w Serbii mimo obecnosci SuC nie ma internetu.

rawier

Posiadacz elektryka
Wracam właśnie z Cro, ceny na SuC poszły w górę. Było 4,15 kuny za kWh teraz jest jest 5,2 za kWh. Ładowarka Tesli w Otocac to dramat. Nie czekaliśmy na ładowarkę ale pobieranie energii z prędkością 46 kWh jest słabe, wszystko przez współdzielenie ładowarki - 7 stanowisk zajęte z 8. Ktoś pytał o Hrvatski Telekom - słupek 22 kWh - 3,31 kuny za kWh. Odpaliłem się z roamingu GW. Wyszło 1,3 z moja zniżką klubową.
podejrzewam, że coś innego musiało się stać - w sierpniu wracając też miałem podobną sytuację z obłożeniem w tym miejscu, ale mimo tego wciąż oscylowało pomiędzy 88-98kWh...

Najnowsze dyskusje