Cesja BMW i4 M50

nnnnn

Pionier e-mobilności
:D

Cena z priva to około 140k, kilka dni temu, w którymś z postów napisałeś, że po dotacji zapłaciłeś podobną kwotę. A teraz się czepiasz kogoś, że sprzedaję półroczne auto z 350km przebiegu jako używane:D

Uwielbiam takie postrzeganie rzeczywistości.

Dla zainteresowanych temat do przeczytania. EOD

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Dla zainteresowanych temat do przeczytania.
Zgadza się, łącznie z ofertą alternatywnego zastosowania aktualnej ceny zgodnej z wartością rynkową z katalogu, która koledze też nie odpowiadała.....
Woli chodzić po wątkach i kłamać

nnnnn

Pionier e-mobilności
Zgadza się, łącznie z ofertą alternatywnego zastosowania aktualnej ceny zgodnej z wartością rynkową z katalogu, która koledze też nie odpowiadała.....
Woli chodzić po wątkach i kłamać
Ale gdzie tu jest kłamstwo:

Kupiłeś auto w 2021 po dotacjach sumaryczny koszt to 139 tyś PLN, w 2023 po około 35kkm na priv wysyłasz mi cenę 139k PLN. I tyle, koniec dyskusji. Czy to okazja niech inni Użytkownicy sobie zadecydują. Powodzenia w sprzedaży.

Cav

Pionier e-mobilności
Cena z priva to około 140k,
Z jakiego dnia, przypomnij?
I ciągle przy cenie nowego 175 tys?
kilka dni temu, w którymś z postów napisałeś, że po dotacji zapłaciłeś podobną kwotę.
Po pierwsze - nieprawda (zwłaszcza że kilka dni temu i że taką kwotę), po drugie, dotacja jest częściowo do zwrotu, po trzecie - to chyba logiczne, że na auto używane nie ma dotacji?

Ostatnia cena podana w tymże wątku to 129 tys.
Więc kłamanie na temat jakichś historycznych informacji jest słabe.....

nnnnn

Pionier e-mobilności
Z jakiego dnia, przypomnij?
I ciągle przy cenie nowego 175 tys?

A ty sprzedawałeś nowego soula? :D
Po pierwsze - nieprawda (zwłaszcza że kilka dni temu i że taką kwotę), po drugie, dotacja jest częściowo do zwrotu, po trzecie - to chyba logiczne, że na auto używane nie ma dotacji?

Więc kłamanie na temat jakichś historycznych informacji jest słabe.....
129k to było chwile jak była promocja na teslę:D i znów cena na priv:D

Cav

Pionier e-mobilności
Ale gdzie tu jest kłamstwo:

Kupiłeś auto w 2021 po dotacjach sumaryczny koszt to 139 tyś PLN,
Nieprawda.
w 2023 po około 35kkm na priv wysyłasz mi cenę 139k PLN.
Tak jest.

A potem były ze trzy posty w wątku, że cena zostaje obniżona, z uwagi na analogiczne obniżki cen TMY, którą chcę kupic w zamian.
Nie kreuj alternatywnej rzeczywistości na podstawie swoich błędnych wyobrażeń.

cooler

Pionier e-mobilności
Biorąc po uwagę inflację wcale mnie nie dziwi że ktoś sprzedaje auto w cenie zakupu. To i tak jest już dużo taniej niż było.
Ja z kolei uważam że sprzedać aby sprzedać z dużą stratą to trzeba być mocno zdeterminowany aby kupić coś innego (np Teslę :D).
Już lepiej jak auto zapracuje to na siebie jeżeli jest bezawaryjne i wygodne.
Mówi to ktoś kto nie sprzedaje swoich aut (bo dbam i mi szkoda za półdarmo oddać) tylko zostawia sobie i służą potem w rodzinie :cool:. @Cav: Jeżeli auto spłacone to aby nie wysłuchiwać takich szyderczych komentarzy jeździj dalej, oszczędzaj na nowego :) Nowe to zawsze strata, więc im rzadziej się nowe kupuje tym lepiej. IMHO minimum 5 lat trzeba pojeździć.