W Y używałem kickdown, w X wole przycisk bo jakoś w chill bardzo często lubię wcisnąć w tym aucie do końca. Nie ważne jaka metoda przełączania trwa to ok sekundy jak moc płynnie się zmienia. Przy ruszaniu z miejsca nie jest tak odczuwalne bo i tak nie potrzeba tak duzej mocy na starcie. Bardziej wkurza mnie to ze przy niskich temperaturach gdy auto dłużej postoi to przez ok minute po włączeniu mimo ze jest "ciepłe" nie ma dostępnej pełnej mocy, prawdopodobnie dopóki płyn w baterii nie zakrąży i komputer nie zbada w jakim stanie jest bateria. Mieszkam przy wojewódzkiej trasie wiec dość często sie to u mnie zdarza.przełączenie trwa ten ułamek sekundy więc czas jest gorszy
z S3XY Buttons warto poczekać kilka dni. Coś nowego szykują.Bo wygładza też input. Choćby gdy jedziesz po drodze z dziurami i noga drga na pedale gazu to nie szarpieMoc maksymalna i przyspieszenie idealnie dobrane że pasażerowie nie krzyczą. Jak już napisano mniej grzeje baterię.
Pewnie wkurza Cię ze jak chcesz więcej mocy to musisz zmieniać na ekranie. Na to najlepsze jest S3XY buttons i albo kickdown czyli gdy wciśniesz gaz do dechy to przełącza się w standard/sport/plaid albo przycisk pod kierownicą jak łopatka do zmiany trybów
I właśnie o szybkośc tutaj chodzi, bez namyślania, czy potrzebuje włączyć.Zastrzeżenie do przełączania Chill/Normal przy użyciu S3XY Buttons - samochód "nie wie" o przełączeniu, więc albo Chill będzie miał niepotrzebnie gorącą baterię, albo w Normal/Sport będzie czasem brakować mocy
Lepiej przełączać tryb jazdy skrótem na kierownicy - można to robić bezwzrokowo, choć nie tak szybko jak z s3xy
Też mam tak ustawione. Ale nie o tym pisałemI właśnie o szybkośc tutaj chodzi, bez namyślania, czy potrzebuje włączyć.
Mam ustawione wyłączanie po naciśnięciu na hamulec.
A używany sporadycznie, bo bez potrzeby, nie wciskam pedału na 100%.
Ja też. Od samego początku sport. Po to auto ma moc żeby z niej korzystać. A jak ktoś ma Alzhaimera i trzęsie mu się noga to może nie powinien już jeździć?W sumie nigdy nie jechałem w trybie chill![]()
Dokładnie, przecież w trybie sport chcąc jechać spokojnie wystarczy spokojniej operować pedałem gazu.Ja też. Od samego początku sport. Po to auto ma moc żeby z niej korzystać. A jak ktoś ma Alzhaimera i trzęsie mu się noga to może nie powinien już jeździć?![]()