Chorwacja elektrykiem.

consigliero

Pionier e-mobilności
mnie wyszło że ładowanie jest gratis ale musieliśmy w Splicie zapłacić za parking. Była jeszcze jedna ładowarka blisko centrum ale na terenie hotelu i nie było opcji aby z niej skorzystać

Krk

Posiadacz elektryka
Jak tam w tym roku Chorwacja elektrykiem?
Odświeżam temat i proszę o wpisy czy są kolejki, czy się coś poprawiło.
Interesuje mnie trasa w samej Chorwacji od granicy z Węgrami do Dubrownika.
Jadę 1 sierpnia i z tego co sprawdzam to od Zagrzebia im dalej na południe tym gorzej.

Mój plan na 2 dni. Nocleg w Skradinie.
Potem trasa Skradin-Peljesac. I jeszcze w tym samy dniu na lotnisko w Dubrowniku.

I pytanie czy ktoś się ładował na tym lotnisku? Jest tam ładowarka 50kW ale tylko jedna? https://maps.app.goo.gl/YhqZtMtzMVGbadNL7

Krk-Skradin.jpg

Zrzut ekranu 2025-07-04 143413.png

Beep21

Posiadacz elektryka
Na wysokości Makarskiej (MOP Rascane) masz jeszcze Ionity warto się tam podładować bo z tą ładowarką na lotnisku w Dubrovniku to loteria jest. I pamiętaj że tam parking płatny na lotnisku - tylko 10 min za darmo. Byłem w kwietniu/maju i koło 7 euro za godzinę parking kosztował i nie było opcji tego nie płacić. I tak ładowarka jest jedna, teoretycznie 50 kW ale nawet nie oczekuj że tyle zobaczysz, max co miałem to 30 kilka kW :<

Jak coś przed lotniskiem w Čibača masz lidla i kaufland i tam polecam próbować. Kaufland możesz odpalić z apki Octopus - mają spoko ceny, czasem nawet pod kauflandami ładowanie wchodzi za 0 (kilka razy w Makarskiej tak miałem)

Last edited:

Beep21

Posiadacz elektryka
@Sambor Do miejsca w które jedziesz to bez problemu z ładowarkami, jeżdżę podobną trasą. Trzeba tylko uważać na ładowarki elen przy autostradach bo kosztują ponad 1 euro za kWh (te o mocy od 100 kW). Trę ostatnią ładowarkę którą masz na mapie zmienił bym na Ionity varazdin. A i nie polecam jechać przez Boboszów bo potem na przejeździe przez góry i krajówki w Czechach stracisz sporo czas, znacznie lepiej jest poleciec a4 i potem przez Ostrawę. Kilometrowo wychodzi więcej, ale czasowo znacznie lepiej. W Ostrawie masz koło siebie SUC oraz Ionity, nie m tam mega obłożenia i zawsze coś wolnego jest

Last edited:

Krk

Posiadacz elektryka
Na wysokości Makarskiej (MOP Rascane) masz jeszcze Ionity warto się tam podładować bo z tą ładowarką na lotnisku w Dubrovniku to loteria jest. I pamiętaj że tam parking płatny na lotnisku - tylko 10 min za darmo. Byłem w kwietniu/maju i koło 7 euro za godzinę parking kosztował i nie było opcji tego nie płacić. I tak ładowarka jest jedna, teoretycznie 50 kW ale nawet nie oczekuj że tyle zobaczysz, max co miałem to 30 kilka kW :<

Jak coś przed lotniskiem w Čibača masz lidla i kaufland i tam polecam próbować. Kaufland możesz odpalić z apki Octopus - mają spoko ceny, czasem nawet pod kauflandami ładowanie wchodzi za 0 (kilka razy w Makarskiej tak miałem)
W sumie jakbym ze Skradina wyjechał z 50% to dojeżdżam do Ionity (mam abonament) na wysokości Makarskiej z 9% i mógłbym się naładować na full. Opcja do rozważenia. Dzęki. (y)

Beep21

Posiadacz elektryka
W sumie jakbym ze Skradina wyjechał z 50% to dojeżdżam do Ionity (mam abonament) na wysokości Makarskiej z 9% i mógłbym się naładować na full. Opcja do rozważenia. Dzęki. (y)
Jak coś to w skradinie przy parku krka jest darmowa ładowarka (50 kW) ale w sezonie może być oblegana