no to część kolejna mojej przygody z serwisem, trochę mnie poniosło bo niby czemu mam czekać kolejne dwa tygodnie i troszkę pojechałem na czacie i znalazł się termin na miniony poniedziałek (zgłoszenie w piątek). Zawiozłem i dostałem pożyczaka, po czym na koniec dnia dostaje info że mam się zgłosić po auto zastępcze, i dostałem Y perf. Co najlepsze mam darmowe ładowania na superchargerach. Oznajmiłem jednak że w czwartek jadę za granicę i dziś dostałem info że do mojego pożyczaka nie maja dowodu i muszę zmienić na inne, podjechałem zamieniłem, wyleciałem na trasę a kiera bije po łapach jak przy zmianie pasa bez migacza. Wracam więc i dostaję 3 z kolei teslę Y dzisiaj. Ta już ok choć tylko LR AWD a nie performace.
Ta zwykła w porównaniu do mojej 3 zżera ze 25-30% wiecej na tej samej trasie i tym samym stylu jazdy. W mojej 3 spokojnie do 120km/h zjade do 14kWh a w Y niżej niż 18 nie dam rady. Generalnie z serwisu jestem bardzo zadowolony choć mogli być przyspieszyć kroku. Genialne jest też to że wsiadam do innej tesli, dodaje fon jako kluczyk i cały profil z ustawieniami, logowaniem do spotify czu netflixa się przenosi do nowego auta.