Ciągłe awarie ID5

ewat

Zadomawiam się
W listopadzie 2024 kupiłam ID5, auto zepsuło się od tej pory cztery razy. Pierwszy po pierwszym ładowaniu auta. Cztery razy było holowane na lewecie, bo nie dało się go uruchomić. Wolkswagen Poland ma mnie gdzieś. Nie są w stanie go naprawić. Większość czasu auto spędziło w warsztacie. Dziś po raz kolejny awaria ( nie można go właczyć, nie ładuje się, napis usterka 12v. Czy ktoś też tak ma jak ja? czy ktoś ma pomysł, co ja mogę z tym zrobić? Wyprodukowano wadliwy od początku model i nie są w stanie zlokalizować tej wady.

inter

Pionier e-mobilności
Musisz zakładać tyle tematów, pokasuj zostaw tylko jeden.

ewat

Zadomawiam się
Chciałabym żeby to dotarło do wszystkich rozważających zakup ID5. Volkswagen wyparł się na nas, udaje, ze naprawia samochód, po czym auto psuje się znowu. Byłam cierpliwa przez półp roku. Tyle czasu dawałam im szansę. Chciałabym wiedzieć czy ktoś ma tak samo, zeby załozyć spór zbiorowy przeciwko tej firmie.

pmlody

Pionier e-mobilności
W listopadzie 2024 kupiłam ID5, auto zepsuło się od tej pory cztery razy. Pierwszy po pierwszym ładowaniu auta. Cztery razy było holowane na lewecie, bo nie dało się go uruchomić. Wolkswagen Poland ma mnie gdzieś. Nie są w stanie go naprawić. Większość czasu auto spędziło w warsztacie. Dziś po raz kolejny awaria ( nie można go właczyć, nie ładuje się, napis usterka 12v. Czy ktoś też tak ma jak ja? czy ktoś ma pomysł, co ja mogę z tym zrobić? Wyprodukowano wadliwy od początku model i nie są w stanie zlokalizować tej wady.
Prawnik!

nabrU

Moderator
Ja już po 2 takich samych usterkach zwróciłbym pojazd i żądał zwrotu kasy lub wymiany na nowy, ale tak w PL się chyba nie da i zostaje chyba prawnik.

P.S. Usunę inne tematy bo nie ma co tego powtarzać.

boa

Posiadacz elektryka
Mnie to zawsze zastanawia jak różne firmy nie dbają o swój PR i zostawiają takie wadliwe auta. No chyba że faktycznie to nie jest odosobniony przypadek - współczuję i generalnie niestety może się powtarzać analogia do ice, że VW testuje na klientach - pamiętacie tdi i tsi z wadliwych serii? Stellantis niestety to samo chyba w Bev co ice daje ciała. Heh :(

nabrU

Moderator
A może to ktoś co robi konkurencji 'koło ogona', bo mało konkretów podane i akcja ustawiona wyraźnie na efekt (5 postów o tej samej treści na Forum). Jeśli to prawda to współczuję, ale dla mnie nie brzmi to wiarygodnie (przynajmniej na razie).

boa

Posiadacz elektryka
A może to ktoś co robi konkurencji 'koło ogona', bo mało konkretów podane i akcja ustawiona wyraźnie na efekt (5 postów o tej samej treści na Forum). Jeśli to prawda to współczuję, ale dla mnie nie brzmi to wiarygodnie (przynajmniej na razie).
A komu id5 aż tak wadzi na rynku? Jeśli byłoby jak mówisz to idealne pole dla prawników drugiej strony i duże odszkodowanie :)

ewat

Zadomawiam się
Ja już po 2 takich samych usterkach zwróciłbym pojazd i żądał zwrotu kasy lub wymiany na nowy, ale tak w PL się chyba nie da i zostaje chyba prawnik.

P.S. Usunę inne tematy bo nie ma co tego powtarzać.
Zażadałam zwrotu pieniędzy lub wymiany na inne auto tego samego modelu po 3 naprawach. Odmówili