Ciągłe awarie ID5

ewat

Zadomawiam się
W listopadzie 2024 kupiłam ID5, auto zepsuło się od tej pory cztery razy. Pierwszy po pierwszym ładowaniu auta. Cztery razy było holowane na lewecie, bo nie dało się go uruchomić. Wolkswagen Poland ma mnie gdzieś. Nie są w stanie go naprawić. Większość czasu auto spędziło w warsztacie. Dziś po raz kolejny awaria ( nie można go właczyć, nie ładuje się, napis usterka 12v. Czy ktoś też tak ma jak ja? czy ktoś ma pomysł, co ja mogę z tym zrobić? Wyprodukowano wadliwy od początku model i nie są w stanie zlokalizować tej wady.

pmlody

Pionier e-mobilności
Nie wykluczam, że VW w Polsce to 'inna bajka'
U nas wszystkie marki to inna bajka... Mój znajomy spod Edynburga też się zawsze dziwi jak to wygląda w PL.

less

Posiadacz elektryka
Ja uważam, że prawnik ma rację, wypunktował które i dlaczego części umowy są niezgodne z prawem. Nie dziwi mnie to, po tym jak mnie traktują. Sprzedali mi samochód z wadą fabryczną, nie potrafią go naprawić. Chcę od nich tylko wymiany na taki sam model, tylko sprawny i przez 8 miesięcy tego nie załatwili, nie zachowali się w porządku wobec mnie jako klienta. Zbywają mnie, nie odpowiadają na pisma.
Tylko że nie Tobie sprzedał, bo nie jesteś właścicielem tylko najemcą. Ty masz ewentualnie roszczenia do wynajmującego że wbrew umowie nie zapewnia Ci auta objętego umową.