Ciekawe porownanie Porsche Tycan / Tesla S

Bronek

Pionier e-mobilności
Wzięli nie najdroższe Porsche aby cenowo było m/w, ale w trakcie nagrywania Tesla obniżyła znacznie cenę (o czym mówią), także...ch b strzelił z tym porównaniem..
Inne spojrzenie zawsze warto posłuchać opinii innych

Last edited:

Norbert

Posiadacz elektryka
jak porównanie miejsca w środku? Tesla jednak ciasna, zwłaszcza z tyłu sam za sobą nie dał bym rady. Zdziwiłem się bo nie czuje za bardzo różnicy w środku pomiędzy S a 3. Dopiero X daje pełen komfort, ale jestem jeszcze za młody na SUVa i mam zdrowe kolana (plus mam minivana ICE do takich potrzeb).
Ja osobiście widzę dużą różnicę w wielkości tych aut (S i 3) oraz w miejscu w środku. Posiadam oba.
W S tonę w środku, a w 3 czuję się jak w gokarcie :)
Trójka podoba mi się w wersji Perf bo kojarzy mi się z takim bobslejem do popierd...nia, LR to samo wrażenie ale już bez pier...cia. Natomiast jeśli chodzi o porównanie odczuć z jazdy to S płynie, a 3 to taka taczka ;) jeśli chodzi o komfort...

Robmal

Posiadacz elektryka
Ja osobiście widzę dużą różnicę w wielkości tych aut (S i 3) oraz w miejscu w środku. Posiadam oba.
W S tonę w środku, a w 3 czuję się jak w gokarcie :)
Trójka podoba mi się w wersji Perf bo kojarzy mi się z takim bobslejem do popierd...nia, LR to samo wrażenie ale już bez pier...cia. Natomiast jeśli chodzi o porównanie odczuć z jazdy to S płynie, a 3 to taka taczka ;) jeśli chodzi o komfort...
Mam takie samo zdanie. Mamy TM3, którą jeździ żona. Mieliśmy na 3 dni nową Ske bo drugie auto też ma być EV. I to faktycznie jest przepaść. Trzeba jednak pamiętać że porównujemy auta o 100% różnicy ceny. Czekam do przyszłego roku i jeśli nie pojawi się nic nowego u konkurencji zamówię Ske. Obserwuje Zeekr 01 ale to na te chwile duża niewiadoma.