Co myślicie o BYD?

wat

Zadomawiam się
Na drogach krajowych, prędkości przelotowe na poziomie 80-100, zchodzi poniżej 14kwh/100, ale realnie utrzymuje 15-16. Więc w takich warunkach ponad 500 zrobi. Przyjdzie wiosna, będzie tylko lepiej.

Razgriz

Zadomawiam się
Dzięki za komentarz @wat. Warto wiedzieć. Dostałeś może jakąś ostatnio aktualizację softu? Patrzyłeś, jak efektywność po tym? (Chociaz tutaj pewno trudno stwierdzić, bo - tak jak napisałeś - wachania temperatury).

I jak z tą reakcją na pedał gazu, o której pisał @Euronymous? Czuć opóźnienie jakiekolwiek? Może to od trybów jazdy zależne?

wat

Zadomawiam się
Była tylko jedna aktualizacja, jakoś pod koniec stycznia. Nie wprowadziła tego, co jeszcze w zeszłym roku pokazywali na zagranicznych nagraniach. Oczywiście, wpływu na zużycie nie stwierdzono. Ale warunki były suboptymalne - kilka tygodni temu wyjeżdżałem do pracy, to na wyświetlaczu miałem radosne -19°C

wat

Zadomawiam się
A, i jeszcze jedna ciekawostka. Nie wiem czy ktoś miał podobne przygody. Dowód rejestracyjny. Wydział komunikacji potrzebował 35 dni (!) i trzech interwencji aby wysłać zlecenie do PWPW, a ci z kolei zamiast przepisowych 7 dni roboczych potrzebowali aż 10. Czyli - nie zmieścili się w czasie nawet przedłużonego pozwolenia czasowego. Nie wiem, czy to dlatego, że to nowa marka na polskim rynku, czy co.

wat

Zadomawiam się
Hmmm...jeździłem AWD i jednak miałem wrażenie, że od razu to to nie startowało, ale, trochę jak w starych dieslach, mała "turbo-dziura" była. Jakiś wadliwy egzemplarz miałem czy ki diabeł w takim razie.
No dobra. Specjalnie na to zwróciłem uwagę.
I faktycznie, niezależnie od trybu jest ok. 200 ms opóźnienia.
Nie ma tego jak masz wciśnięty gaz i dociskasz mocniej, ale jak wciskasz od zera to faktycznie, jest lekkie opóźnienie.

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Hmmm...jeździłem AWD i jednak miałem wrażenie, że od razu to to nie startowało, ale, trochę jak w starych dieslach, mała "turbo-dziura" była. Jakiś wadliwy egzemplarz miałem czy ki diabeł w takim razie.
Ma turbodziure na poziomie wltp laga, fakt nie opinia. Może kiedyś to zmienią, chociaż według handlowca to specjalnie, żeby upodobnić do spalinowych, tak jak w zasadzie brak onepedal (tylko na sporcie coś tam rekuperował).