Co wiemy o Ioniq 5

BigB00

Posiadacz elektryka
Podobno osoby, które złożyły rezerwację na Project 45 (limitowaną wersję z dnia premiery) dostają zaproszenie na wirtualny show room na 20 i 21 kwietnia.
Nie wiem czy jakieś nowe informacje poznamy bo raczej już wszystko wiadomo, niczego też nie dotkną, bo to wirtualna prezentacja.
Może pojawią się jakieś pytania i coś ciekawego zostanie ujawnione. Jak uda mi się dowiedzieć coś więcej to dam znać.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Jestem zawiedziony przestrzenią na tylnej kanapie - jest tylko 2 cm szerzej "w biodrach" niż w e-Soulu.
Nic to, trzeba czekać na ID Buzz :)

kARPIU

Fachowiec
auto naprawdę robi pozytywne wrazenie. może tylny zderzak zbytnio przerysowany ale to już czepiam się. Osobiscie uważam ze to jedno z ladniejszych aut z zewnątrz.

BigB00

Posiadacz elektryka
Jeśli Kia e-Soul ma tyle samo miejsca w środku co Kia Soul (wersja spalinowa) to w takim wypadku szerokość na wysokości bioder z tyłu wynosi 1339mm
Dla Hyundai Ioniq 5 ta wartość wynosi 1362mm

BigB00

Posiadacz elektryka
A czy wiadomo coś o innych opcjach wnętrza niż białe?
Póki co wiemy, że mają się pojawić 3 opcje do wyboru.
Czarny, biały z szarym i biało-szaro-zielony(niebieski?).
Kombinacje kolorów tapicerki i lakierów zobaczysz na pierwszej stronie tego wątku.
Podgląd kolorów tapicerki na filmie z postu #31 (od 7 minuty).
Zaś jeśli chodzi o to czy będą dostępne w Polsce i czy za któreś trzeba będzie dopłacić to dopóki nie ma oficjalnego konfiguratora to nie wiemy.
Nie wiemy też które z tych kolorów to tapicerka skórzana (aczkolwiek jakbym miał obstawiać to powiedziałbym, że ta biało-szara to skórzana ponieważ była na modelach pokazowych, czyli teoretycznie tych najbogatszych), a która to materiałowa bądź skórzano-materiałowa.