Hejka

Bartosz89

Zadomawiam się
Mam świadomość że najwygodniej mieć własne gniazdko i tam ładować. Zdecydowałem się jednak że poniosę trochę wyższy koszt i będę się ładował na mieście. Pod biurem mam słupki stoen co prawda 1,99zł za kwh niedaleko jest Orlen w promocji wychodzi spoko. Jest wspomniany Ekoen czy teraz Polenergia z Plugsurfing. W razie W SuperCharger chociaż on już daleko ode mnie. Licze na ten nowy przy al. Krakowskiej. Chciałbym więcej słupków przy ulicach na osiedlach.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Pocieszę Cię, że gdy kupowałem, to były fajne promocje w lutym. Gdy odebrałem w marcu, wszystkie się skończyły. Trochę to mnie załamało, a tu w ciągu dwóch miesięcy pojawiły się nowe, lepsze, wymienione przez Ciebie. Frajda z jazdy jest warta nawet pewnych niedogodności, ale póki co ich nie odczuwam.
Za to zacząłem brzydzić się tankować moją mx5. Cały ten proces jest jakiś nieprzyjemny. Benzyna też śmierdzi (choć jako dziecku mi pachniała :).
Będzie Pan zadowolony.

krzyss

Pionier e-mobilności
Trzeba liczyc ze bedzie coraz wiecej slupkow. Promocje zawsze jakies sie trafiaja. A to kupony, a to rabaty wakacyjne, bedzie dobrze. Ja ciagle licze ze w miastach zaczna sie pojawiac w duzej ilosci slupki AC.
Wystarcza nawet takie 4kW na jednej fazie. W nocy taki slupek da ponad 50% baterii.
Tylko chyba jeszcze nikt nie wpadl na taki pomysl na biznes.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Ładowarek dookoła jest bardzo dużo, tylko ich ceny są różne.

Fajnie by było mieć w każdej latarni osiedlowej gniazdko, ale niestety jest nas za mało. Z drugiej strony w moim stylu ładowania to nie potrzebne. Jazda tam i z powrotem żony do centrum to 5% baterii z dwukrotnym grzaniem/chłodzeniem. Zabawa z podpinaniem kabla byłaby niewarta zachodu.

Może ceny ładowarek są wysokie, ale jest też plus. Nigdy nie czekałem na ładowanie. Nawet gdy ceny są niskie, bo tylko z takich korzystam.

Boję się wyprawy do Kołobrzegu w czerwcu, bo pewnie Ciechocinek jeszcze nie będzie rozbudowany, a tam może być pewnie obłożenie...

jarqu

Posiadacz elektryka
Hmm jeśli teraz nie miałbym ładowarki w domu czy zrezygnowałbym z elektryka i wrócił do spalniaka? Nie, ale czy poleciałbym komukolwiek elektryka bez możliwości ładowania samochodu z własnego gniazda? Absolutnie nie bo wiem z jakimi niedogodnościami to się wiąże.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Trzeba liczyc ze bedzie coraz wiecej slupkow. Promocje zawsze jakies sie trafiaja. A to kupony, a to rabaty wakacyjne, bedzie dobrze.
Ano. Moja średnia na ładowarkach publicznych to 1,54 zł/kWh (po załadowaniu prawie 1800 kWh). Więc jest spoko. Choć oczywiście miałem też ładowania za powyżej 3 zł/kWh.

Bartosz89

Zadomawiam się
Dzisiaj odebrałem samochód. Podoba się bardzo :)
Czy aktualizacja może być tylko na bazie routera a nie internetu z samochodu? (pakiet premium)
Czy aktualizacje zawsze tak powoli idą? Czy jak wyjdę z auta bo nie mam czasu czekać aż skończy się pobierać to po ponownym wejściu do auta z telefonem pobieranie ruszy dalej?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tak pobiera sie tylko po WiFi a jesli Tesla będzie chciała żebyś bardzo zainstalował to i bez Wifi po jakimś dłuższym czasie. Startuje powoli, ale aktualizacja to kilka GB więc trochę może trwać pobieranie. Będzie kontynuował pobieranie jesli ta wersja aktualizacji nie zostanie wycofana, co czasem ma miejsce ale wtedy nie ma czego żałować bo to znaczy ze ta której nie zdążyłeś pobrać miala jakiegoś babola