Consigliero ID.3 1st

6a8

Posiadacz elektryka
Kolega po kilku latach ( jak ocenił nie udanej ) współpracy z tarasem z kompozytu przeszedł na wentylowany ( z płyt tarasowych 20 mm ). Tą współpracę ocenia jako wzorową.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
To miała być normalna jazda na wieś ale coś nie wyszło. Na skrzyżowaniu Śliwiaka z wjazdem na S7 stoimy czekając aż się zrobi zielone, kompletnie nie patrzę do tyłu bo wszyscy stoją. Zmienia się na zielone i widzę jak motocyklistka przed nami próbuje wbijać bieg, robi to raz, drugi i nagle odrzuca nas na zagłówek. Siła uderzenia jest taka że czuję jakby mi się mózg przestawił a kręgosłup lędźwiowy też protestuje. Beata równie zaskoczona, motocyklista już odjechała a ja nie mogę się odnaleźć próbując dojść co się stało. Po chwili dociera to mnie że to chyba ciężarówka która stoi jakiś metr za nami musiała w nas uderzyć. Myślę sobie no to pojechaliśmy na wieś, pewnie pół auta nie ma. Przychodzi kierowca pyta się czy wszystko w porządku, zastanawiam się czy powinno przyjechać pogotowie bo kręci mi się w głowie i niedobrze w żołądku ale jak pomyślałem o kolejce na SOR gdzie ostatnio byliśmy z teściową, to pomyślałem że może będzie dobrze, że to tylko stres i uderzenie. Wysiadam z auta i idę oglądnąć straty i nie mogę uwierzyć, odpadła tablica, zarysowany jest zderzak, reszta wygląda na nieruszoną. Jutro mamy zaplanowaną wymianę drążka stabilizatora to poproszę o dokładne oględziny aby wycenić koszt naprawy. Mam oświadczenie ale właściciel ciężarówki chce się rozliczyć gotówkowo jakby się dało.View attachment 28764View attachment 28765
Ja bym tak czy inaczej zgłosił na oc no i zrobił check czy nie było kontuzji kręgosłupa

solik

Pionier e-mobilności
garaze blaszane tynkowane z dachem jednospadowym i brama segmentowa sa po 30-35k brutto z montazem - czy tradycyjny wyszedl tyle czy jednak drozej?

1749380930999.jpeg

alternatywa to blaszaki dwustanowiskowe, kolor na zewnatrz mozna sobie dobrac.. 15k brutto z montazem

1749380776254.jpeg

consigliero

Pionier e-mobilności
Zasadniczo to ciężko powiedzieć cokolwiek na temat tych garaży blaszanych, nawet tynkowanych, aczkolwiek też się nimi interesowałem. Tylko że w naszym przypadku to również magazyn, spiżarnia składzik. Najbliżej mi było to konstrukcji z płyt warstwowych i wymiar podobny zaproponowano mi za 54 plus płyta fundamentowa w moim zakresie. W zakupionym projekcie byla jakaś wycena i wydawało się że wyjdzie niewiele więcej. Teraz chciałbym aby zamknąć się w 80 a nie przekroczyć 100 i tyle mogę napisać. Dlatego teraz kombinuję czy posadzka przemysłowa z betoniarni czy taką z miksokreta robioną na miejscu. Ta druga prawdopodobnie jest czasowo łatwiej dostępna na tzw fuchę, ta pierwsza tylko na termin i moja wielkość powierzchni raczej jest nieatrakcyjna dla wykonawców

solik

Pionier e-mobilności
faktycznie absurdalne ceny, wykonawca domow szkieletowych za dwustanowiskowy z komorka na jakies szpargaly policzyl 50k

a co do blaszanych, taki ladniejszy stoi w rodzinie juz od 6 lat, sami sobie w srodku ocieplili osb bo garaz tez sluzy jako warsztat przydomowy i jest ok.. no w tej cenie :) w kazdym razie juz nie takie brzydkie jak kiedys a na auto nie leje, nie pada grad i nie trzeba odsniezac a na podlodze moze byc kostka brukowa ktora od razu wode odprowadzi sobie

aadamuss

Posiadacz elektryka
Jeśli posadzka przemysłowa zacierana na gładko to będzie kosztować majątek. Jako alternatywa zwykła posadzka i jakaś żywica ale i tak tanio z żywicą nie będzie.