Consigliero ID.3 1st

solik

Pionier e-mobilności
Kurde, też chcę sobie postawić taki i chciałbym zobaczyć na żywo, żeby sprawdzić czy nie będzie tandetny, ale wszystkie firmy, które to produkują są na południe i wschód od Krakowa.

czasem warto przejechac te 100km i sie przekonac, sam widzisz ze jest o co walczyc (cena klasycznego)

consigliero

Pionier e-mobilności
Dzisiaj okazało się za za rok kończy się Connect plus i jak chcę mieć możliwość słuchania radia internetowego lub korzystania ze smart nawigacji, cokolwiek to znaczy, to muszę sobie kupić uslugę. Bez tego nie będą tez działać chyba harmonogramy, wysyłanie celu do nawigacji itp. Chyba jednak dokonam zakupu. Budowa trochę się wlecze, ale usprawniliśmy też dom, dorobiłem wentylację wysoką wyprowadzając ją ponad dach, do niedawna nie zdawałem sobie sprawy że zapach z naszego szamba które miało być biologiczną oczyszczalnią ścieków, jest spowodowany prawdopodobnie problemem z wentylacją. Teraz powinno być już dobrze. Pojawił się elektryk który nie będzie chciał korzystać z mojego przygotowanego przejścia tylko zrobi przebicie w miejscu gdzie stanie rozdzielnia. We wtorek będzie zmiana szamba na prawdziwą oczyszczalnię biologiczną i też muszę doprowadzić do niej prąd. Po raz pierwszy od dłuższego czasu wybraliśmy się dalej motocyklem i przejazd 500 km w 11 godzin udał się tylko dlatego że temperatura była max 24 w drodze powrotnej nie podjąłem ryzyka wracania bocznymi drogami ze względu na nieznośną temperaturę 30 stopni. Spróbowaliśmy nowych motocykli i już wiem że jesteśmy skazani na poprzednie generacje. IMG_7376.jpegIMG_7378.jpegIMG_3461.jpegIMG_7320.jpegIMG_7308.jpegIMG_7300.jpegIMG_0051.jpeg

nabrU

Moderator
Dzisiaj okazało się za za rok kończy się Connect plus i jak chcę mieć możliwość słuchania radia internetowego lub korzystania ze smart nawigacji, cokolwiek to znaczy, to muszę sobie kupić uslugę. Bez tego nie będą tez działać chyba harmonogramy, wysyłanie celu do nawigacji itp. Chyba jednak dokonam zakupu.

A ile taka przyjemność w VW?

Po raz pierwszy od dłuższego czasu wybraliśmy się dalej motocyklem i przejazd 500 km w 11 godzin udał się tylko dlatego że temperatura była max 24 w drodze powrotnej nie podjąłem ryzyka wracania bocznymi drogami ze względu na nieznośną temperaturę 30 stopni.

Ja wczoraj też się przejechałem pierwszy raz od wielu miesięcy. Może to dziwnie zabrzmi, ale od kiedy mam EV spadła mi chęć jazdy na 2 kółkach. Od 2021 zrobiłem Hondą tylko 1672 mile (czyli niecałe 2700km). A w ostatnich dwóch latach tylko ok. 500 mil.

Spróbowaliśmy nowych motocykli i już wiem że jesteśmy skazani na poprzednie generacje.

Ja z kolei zastanawiam się czy sprzedać i dać sobie spokój z jazdą na moto, czy kupić coś innego bo może NAT się znudziła. Nawet myślałem aby zSORNować moto (SORN- Statutory Off Road Notification - zgłoszenie do WK, że pojazd pozostaje poza drogami publicznymi) bo wtedy nie muszę płacić ubezpieczenia i podatku drogowego. No ale na razie opłaciłem OC/AC na następny rok i jedziemy we wtorek na MOT czyli badanie techniczne.

A czy ty czasem Forda Explorera tez nie masz?

No właśnie, też pamiętam wpis o podobnej treści.

consigliero

Pionier e-mobilności
A czy ty czasem Forda Explorera tez nie masz?
Miałem ale na weekend.
Co do cen to obecną oferta pokazuje 725 rok albo 1250 dwa lata. Z motocyklem udało się trochę wrócić do jazdy i obiecujemy sobie jakiś wyjazd przed siebie jak zdobędziemy trochę czasu. Podoba nam się RT ale w obecnej chwili otworzyłem zbyt wielu frontów z wydatkami dlatego tylko próbujemy jak jest możliwość i dlatego po jeździe RT i nowym GSA już ich nie chcemy . RT sprawia wrażenie jakbym siedział na przednim kole a silnik wydaje dużo dziwnych dźwięków. Fajnie byłoby znaleź jakąś okazję na RT z lat 2011-2012IMG_7403.png

Last edited:

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
A ile taka przyjemność w VW?

Ja wczoraj też się przejechałem pierwszy raz od wielu miesięcy. Może to dziwnie zabrzmi, ale od kiedy mam EV spadła mi chęć jazdy na 2 kółkach. Od 2021 zrobiłem Hondą tylko 1672 mile (czyli niecałe 2700km). A w ostatnich dwóch latach tylko ok. 500 mil.

Ja z kolei zastanawiam się czy sprzedać i dać sobie spokój z jazdą na moto, czy kupić coś innego bo może NAT się znudziła. Nawet myślałem aby zSORNować moto (SORN- Statutory Off Road Notification - zgłoszenie do WK, że pojazd pozostaje poza drogami publicznymi) bo wtedy nie muszę płacić ubezpieczenia i podatku drogowego. No ale na razie opłaciłem OC/AC na następny rok i jedziemy we wtorek na MOT czyli badanie techniczne.

No właśnie, też pamiętam wpis o podobnej treści.
725 PLN na rok
1250 PLN na 2lata