Consigliero ID.3 1st

consigliero

Pionier e-mobilności
Gdybyśmy jej nie zjeździli to może byłby to pomysł. Nawet byliśmy tam motocyklem w październiku i było fajnie chociaż czasem mocno wiało i ilość kąpieli morskich była stosunkowo nieduża. Hiszpanie raz przelecieliśmy tranzytem do jadąc do Maroka i raz autem też jadąc do Maroka z międzykradzieżą w Walencji. Całe Maroko zrobiliśmy bez prawa jazdy i z jedną kartą kredytową ale naprawili nam przeciętą oponę przez złodziei w Walencji. Podejrzewam że ten kraj ma dużo więcej do zaoferowania niż wspomniane wcześniej atrakcje. Ta wzmiankowana bergstrasse to rzeczywiście jakaś atrakcyjna, bo wiele razy tamtędy przejeżdżaliśmy ale przeważnie zjeżdżaliśmy w kierunku Balzers jadąc do Bad Ragaz. Kilka ferii zimowych spędziliśmy na Pizol na Pardiel, ale wtedy kolejka jeździła z Bad Ragaz. No a raz w tygodniu zjeżdżaliśmy do samego Bad Ragaz na wizytę w bad, wtedy możliwa była nawet ciepła kąpiel, także kolega nie pomylił się zbytnio. Jedyna różnica że za nocleg płaciliśmy 20 franków od osoby a frank był po 2 złote, to było tańsze niż nocleg w Zakopcu do którego i tak od lat nie jeździmy. Nie potrafię zrobić takiej ładnej mapki ale podczas ostatniej wizyty taką dróżkę odkryliśmy

Attachments

• FBEA04BF-79A7-49EC-8552-5107F43F9B06.png
    FBEA04BF-79A7-49EC-8552-5107F43F9B06.png
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 18
Last edited:

consigliero

Pionier e-mobilności
Dzisiaj dostałem maila z NFOŚiGW, przypominają na 30 dni przed końcem trwałości przedsięwzięcia, że mam obowiązek z godnie z umową, bla bla bla, wpisać różne rzeczy ale najbardziej chyba im chodzi o stan drogomierza podany do centralnej bazy pojazdów. Większość mógłbym zrobić dziś ale drogomierz ma być na koniec trwałości przedsięwzięcia. Próbuję dopytać na infolinii ale od 17 minut słyszę tylko, "jest pan, pani pierwszy, pierwsza w kolejce, pierwszy dostępny przedstawiciel FIRMY odbierze pana, pani połączenie". Nic to naklejkę i stan drogomierza podamy gdzieś z południowej europy

krzyss

Pionier e-mobilności
Podobno przeglad trzeba podjechac zrobic i wtedy oni sami w cepiku sibie sprawdza.
Przynajmniej tak gdzies slyszalem. Takie cos chyba 10zl kosztuje na stacji kontroli.

consigliero

Pionier e-mobilności
Z tego co napisane, sam zgłaszasz na platformie cyfrowej, podpisując elektronicznie. Wszystko jest w dedykowanym wniosku który należy wypełnić

tokwi

Pionier e-mobilności
Podobno przeglad trzeba podjechac zrobic i wtedy oni sami w cepiku sibie sprawdza.
Przynajmniej tak gdzies slyszalem. Takie cos chyba 10zl kosztuje na stacji kontroli.
Przy każdej kontroli policyjnej tez jest do CEPIK wpisywany przebieg.
Czasami jednak kosztuje to więcej niż 10 zł :-(

Ale umowa jest tak głupio napisana, ze jak komuś się kończy w niedziele to zostaje tylko drogówka.

consigliero

Pionier e-mobilności
Rozumiem że otrzymaliście już takie pismo i stąd twierdzenie o głupim piśmie. Ja to rozumiem tak, że mam oświadczyć jaki był stan drogomierza na dzień zakończenia, w moim wypadku 22.10 i wysłać cały dokument na dedykowany serwer rządowy. Jest tam nasz podpis elektroniczny i niejako sami na siebie donosimy do Cepiku jaki jest przebieg. Fajkujemy kilka innych rzeczy, że była naklejka, AC z cesją, że jeździliśmy po droga publicznych i jeszcze ze cztery punkty których nie pamiętam. Nie trzeba nigdzie jechać aby ktoś za nas to wpisał, tak ja to przynajmniej zrozumiałem. Jednym słowem od 22.10 mamy miesiąc aby im złożyć to oświadczenie i każdy beneficjent programu takiego maila dostanie od nich z automatu, podejrzewam na miesiąc przed końcem. Dzisiaj jest 22.09 i dokładnie za miesiąc mogę się pozbyć naklejki

nabrU

Moderator
Pisma, naklejki, maile, przebiegi itp... W tym kraju utrudnianie życia obywatelowi jest chyba konkurencją olimpijską :eek:

tokwi

Pionier e-mobilności
Żadnego pisma nie otrzymałem. Mi mija rok, wiec przerabiałem teraz tylko polisę.
Pisze tylko o obowiązkach zapisanych w umowie.
Nie kojarzę też by był obowiązek składania takich dodatkowych oświadczeń, tylko wpis do CEPIK na koniec.

consigliero

Pionier e-mobilności
No przecież piszę że na miesiąc przed zakończeniem, jak to oni piszą, okresu trwałości przedsięwzięcia każdy otrzyma z automatu taki mail

Attachments

• 4A8C869C-2528-4117-AF71-B7881B5C35E4.jpeg
    4A8C869C-2528-4117-AF71-B7881B5C35E4.jpeg
    951,1 KB · Liczba wyświetleń: 17
  • A4B2F0F2-4EFB-4EA9-BD7B-C6649890489C.jpeg
    A4B2F0F2-4EFB-4EA9-BD7B-C6649890489C.jpeg
    489,4 KB · Liczba wyświetleń: 17

consigliero

Pionier e-mobilności
Pisma, naklejki, maile, przebiegi itp... W tym kraju utrudnianie życia obywatelowi jest chyba konkurencją olimpijską :eek:
No chyba Ciebie nie powinno to dziwić. Jak to mówią , „ sory, taki mamy klimat „