Consigliero ID.3 1st

consigliero

Pionier e-mobilności
No i jestem po rozmowie z serwisem w Rybniku. Panowie zmienili jeden moduł i się okazało, że wyszło niestety na moje, bo sugerowałem w rozmowie, że być może dwa moduły są uszkodzone patrząc na wykresy z carscanera, gdzie wyraźnie widać 2 słabsze cele, które nie mogły być w tych samych modułach, ze względu na odstęp między nimi. Wychodzi na to że carscaner jest mądrzejszy niż narzędzie VW które pokazało do wymiany jeden moduł. Dopiero po zamontowaniu i ponownym sprawdzeniu ujawnił się drugi, który został zamówiony i przyjdzie pewnie w przyszłym tygodniu. Pozostaje mieć nadzieję że się nie okaże że jest kolejny moduł do wymiany, nadzieja na podstawie tego co pokazał carscaner. Jutro w Skodzie maja mi zmienić opony na zimowe.

vwir

Pionier e-mobilności
Bardzo możliwe, że narzędzie VW po prostu bierze wskazania najsłabszego modułu i jeśli jest poza granicą tolerancji to wyświetla, że moduł jest do wymiany. Nie próbuje znaleźć wszystkich słabszych. Takie moje dywagacje, niekoniecznie mające cokolwiek wspólnego z rzeczywistością.
Samochód oddali na czas oczekiwania na nowy moduł?

nabrU

Moderator
@consigliero
Twój post skłonił mnie wreszcie do kontaktu z VW UK aby sprawdzić czy mój Whizzy jest na liście 93P7. I nie jest (y) co wyglądałoby że potwierdza się znowu z tym co u mnie pokazuje CarScanner.

consigliero

Pionier e-mobilności
Bardzo możliwe, że narzędzie VW po prostu bierze wskazania najsłabszego modułu i jeśli jest poza granicą tolerancji to wyświetla, że moduł jest do wymiany. Nie próbuje znaleźć wszystkich słabszych. Takie moje dywagacje, niekoniecznie mające cokolwiek wspólnego z rzeczywistością.
Samochód oddali na czas oczekiwania na nowy moduł?
Samochodu nie oddali, podobno nawet nie ściągają go z podnośnika. Może bardziej im się opłaca trzymać rozebraną baterię w oczekiwaniu na nowy moduł. Podobno w kolejce już są następne samochody. Jutro jadę na wieś to przy okazji poproszę o zmianę opon w Skodzie na zimowe, bo jazda na letnich jest proszeniem się o kłopoty

consigliero

Pionier e-mobilności
No to była ostra jazda. Za Nowym Korczynem chciałem jechać skrótem ale po kilku metrach zdecydowałem że lepiej będzie podciągnąć po głównej drodze. Letnie na śniegu kompletnie nie robią, teraz trzeba dojechać jeszcze do Mielca

Attachments

• 45ED73AE-5392-48CC-B291-3CF7DF7E846F.jpeg
    45ED73AE-5392-48CC-B291-3CF7DF7E846F.jpeg
    397,8 KB · Liczba wyświetleń: 14
  • 6EB875B8-9FF3-4FE4-92A1-04E839752916.jpeg
    6EB875B8-9FF3-4FE4-92A1-04E839752916.jpeg
    398,3 KB · Liczba wyświetleń: 16

consigliero

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję że nie stanie się to cotygodniową tradycją, aby wstawiać informację że auto dalej wisi na podnośniku. Obecnie informacja brzmi że moduł będzie dostarczony w 42 tygodniu, czyli w przyszłym. Mogłem pomylić numery tygodnia ale ma to być przyszły tydzień. Skoda daje radę ale używanie jej w zimowym warunkach jest mniej przyjemne niż wsiadanie do przygotowanego do jazdy ID.3

p0li

Pionier e-mobilności
Obecnie informacja brzmi że moduł będzie dostarczony w 42 tygodniu, czyli w przyszłym.
dzis to mamy tydzien 48,wiec nastepny to jest 49 a jesli cos z 2 na koncu to 52 - czyli 26-31.12

consigliero

Pionier e-mobilności
Nie czwórka była z przodu czyli raczej przyszły tydzień. Niestety pokazuje to też stan łańcucha dostaw.

nabrU

Moderator
Skoda daje radę ale używanie jej w zimowym warunkach jest mniej przyjemne niż wsiadanie do przygotowanego do jazdy ID.3
Nie wiem jak Citigo ale Asi Mii ma w standardzie grzane fotele, grzaną przednią szybę i przecież można zdalnie włączyć ogrzewanie z apki (tyle że jak to zastępczy to apki pewnie nie masz).

Attachments

• Screenshot_20221201-194614.jpg
    Screenshot_20221201-194614.jpg
    320,7 KB · Liczba wyświetleń: 9

consigliero

Pionier e-mobilności
Patrzę sobie dzisiaj a tam auto się ładuje. No i jest do odbioru, wymieniony moduł nr 1 oraz numer 4, szkoda że nie mieli carscanera bo by się o tym wcześniej dowiedzieli. W poniedziałek maja go przewieźć do Mielca, podobno, bo telefonu z Mielca jeszcze nie miałem.

Attachments

• 5575B745-E868-4BF4-A782-1C041E6CDF60.png
    5575B745-E868-4BF4-A782-1C041E6CDF60.png
    500,4 KB · Liczba wyświetleń: 26