Corsa-e yes za 129 kpln

hitchhiker

Zadomawiam się
Czy ktoś ma już potwierdzone zamówienie na Corsa-e yes za 129kpln? Jakie daty dostawy? Ktokolwiek w ogóle rozważa?
Byłem już zdecydowany na e-c3, ale zadzwoniłem do najbliższego Opla i okazało się, że nie ma wcale jakiegoś wielkiego hura na tą Corsę. Jakiś konkretny powód ku temu?

luki

Pionier e-mobilności
A jakieś szczegóły/wyposażenie/katalog ?
Na stronie Opla jest tylko jakiś GS od 170+ tys, więc nie dziwię się, że nie ma zainteresowania

hitchhiker

Zadomawiam się
A jakieś szczegóły/wyposażenie/katalog ?
Na stronie Opla jest tylko jakiś GS od 170+ tys, więc nie dziwię się, że nie ma zainteresowania
Chyba im nie zależy na zbytnim rozgłosie. 40 szt na Polskę.

p0li

Pionier e-mobilności
Chyba im nie zależy na zbytnim rozgłosie. 40 szt na Polskę.
no jakby ci to powiedziec.....

hitchhiker

Zadomawiam się
no jakby ci to powiedziec.....
No właśnie, a co chcesz powiedzieć? :)
Bo to, że jest 40 szt to sam napisałem.
Zadzwoniłem do salonu w sobotę, pyknęliśmy zamówienie, które zostało od razu potwierdzone i dostawa ma być na przełomie maja/czerwca.

Ev3

Pionier e-mobilności
Czy ktoś ma już potwierdzone zamówienie na Corsa-e yes za 129kpln? Jakie daty dostawy? Ktokolwiek w ogóle rozważa?
Byłem już zdecydowany na e-c3, ale zadzwoniłem do najbliższego Opla i okazało się, że nie ma wcale jakiegoś wielkiego hura na tą Corsę. Jakiś konkretny powód ku temu?
A jakim miałby być powód, żeby kupować małe, słabe auto z małą baterią, w cenie wyższej niż konkurencja oferuje mocniejsze, z większymi bateriami, dużo większe i lepiej jeżdżące?
HINT: MG4.

hitchhiker

Zadomawiam się
A jakim miałby być powód, żeby kupować małe, słabe auto z małą baterią, w cenie wyższej niż konkurencja oferuje mocniejsze, z większymi bateriami, dużo większe i lepiej jeżdżące?
HINT: MG4.
No właśnie dla mnie argumentem jest wspieranie europejskiej firmy w miejsce inwestowania w rozwój chińskiego przemysłu… ale rozumiem, że jestem w mniejszości.

Ev3

Pionier e-mobilności
No właśnie dla mnie argumentem jest wspieranie europejskiej firmy
A dlaczego one same nie chcą się wspierać i robić dobrych elektryków za uczciwe pieniądze?
Tavares traktuje klientów jak dojną krowę bez wyobraźni.
Nie widzę powodów dla którego miałbym mu się za to odwdzięczać robiąc to co on chce......

BTW: ciekawe czy zakup Springa, też robionego w Chinach, ale sprzedawanego przez europejską firmę, też jest jej wspieraniem?
Czy już niekoniecznie, bo kupiłem na promocji i powinienem dopłacić 50% żeby Renault lepiej się miało?

hitchhiker

Zadomawiam się
A dlaczego one same nie chcą się wspierać i robić dobrych elektryków za uczciwe pieniądze?
Tavares traktuje klientów jak dojną krowę bez wyobraźni.
Nie widzę powodów dla którego miałbym mu się za to odwdzięczać robiąc to co on chce......

BTW: ciekawe czy zakup Springa, też robionego w Chinach, ale sprzedawanego przez europejską firmę, też jest jej wspieraniem?
Czy już niekoniecznie, bo kupiłem na promocji i powinienem dopłacić 50% żeby Renault lepiej się miało?
No widzisz, a ja dostrzegam w tej ofercie spore plusy. Cena to 130500 (pokładowka 11kw), pierwsza wpłata jest równa dotacji, przez dwa lata płacę jakieś 700 zł miesięcznie za wynajem i po 2 latach zostawiam auto nie interesując się niczym. Jak dla mnie nienajgorszy deal.
Mam nadzieję że nie porównujesz Corsy w nowej budzie z przyzwoitym wyposażeniem do springa w nieznacznie niższej cenie.

Ev3

Pionier e-mobilności
No widzisz, a ja dostrzegam w tej ofercie spore plusy. Cena to 130500 (pokładowka 11kw), pierwsza wpłata jest równa dotacji, przez dwa lata płacę jakieś 700 zł miesięcznie za wynajem i po 2 latach zostawiam auto nie interesując się niczym. Jak dla mnie nienajgorszy deal.
Ta pierwsza wpłata zwrotna?
Jeśli tak, to faktycznie byłaby to niezła oferta.
Byłaby, gdyby nie to że e-208 sprzedawali kilka miesięcy temu za 350 zł miesięcznie w podobnej ofercie.....

Mam nadzieję że nie porównujesz Corsy w nowej budzie z przyzwoitym wyposażeniem do springa w nieznacznie niższej cenie.
Nie, tak jak pisałem, porównuję Corsę do MG4.

Springa kupiłem za połowę ceny tej Corsy (oba przypadki po dotacji), a nie w "nieznacznie niższej cenie", więc to zupełnie inna bajka.
Taki Spring nie miał żadnej konkurencji cenowej na rynku samochodów nowych i pewnie długo miał nie będzie.

Pytałem o niego tylko ad vocem, w temacie wspomagania europejskich firm.

Last edited:

Najnowsze dyskusje