Corsa-e yes za 129 kpln

Vangass

Posiadacz elektryka
To i można więcej wpłaty wziąć, zamiast takie babole sadzić.....
Ej ale jakie babole?
Wszystko jest ok.
Skoro wpłata "własna" to dotacja, to w zależności od jej wielkości jest odpowiednia rata.

Vangass

Posiadacz elektryka
No właśnie takie - że zamiast wziąć większą pierwszą wpłatę, żeby załapać się na maks dotację, to podwyższają cenę.

Ale to minimum, nie maksimum wpłaty.
Można ustawić inaczej.

Ale ja mam maksymalną dotację....

Vangass

Posiadacz elektryka
Bo masz 100% VAT do odliczenia?
No to nie o tym mowa.
Kurcze, nie rozumiem Cie.
Mam 50% VAT do odliczenia i o tym rozmawiamy (bo jest różnica w racie).
Każdy leasing przy 50% VAT tak robi.
Kwota dotacji wszędzie jest taka sama.
Nawet gdybym dopłacił 10k zł więcej to dotacja byłaby taka sama.

Ev3

Pionier e-mobilności
Kurcze, nie rozumiem Cie.
Mam 50% VAT do odliczenia i o tym rozmawiamy (bo jest różnica w racie).
Każdy leasing przy 50% VAT tak robi.
Kwota dotacji wszędzie jest taka sama.
Nawet gdybym dopłacił 10k zł więcej to dotacja byłaby taka sama.
To o czym tutaj mowa? (Twoje słowa) cyt:

"Cała kwota 27k netto jest przy odliczeniu 100% vat.
A przy całej kwocie 27k z wliczonym, 50% vat od niej robi się mniejsza wpłata własna netto. To i rata wzrasta..."

To jakieś pomieszanie z poplątaniem, chyba to na liczbach trzeba by przedstawić bo nie łapię co ma piernik do wiatraka, a wpłata do wysokości raty i dotacji.

Jak dla mnie skoro wpłata jest w stałej wysokości, równej 27 tys i dotacji też, to i reszta (rata) powinna.
A co sobie klient z tego odliczy, to już jego problem, leasingodawcy nic do tego.

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
europejskie firmy nigdy nie dogonią Chin cenowo, bo w UE nie ma niewolniczej pracy i są przestrzegane prawa człowieka. Dlatego ja na przykład nie kupuję niczego świadomie z Chin, nie korzystam z żadnych chińskich portali, oczywiście nie mogę wykluczyć, że nabywam coś nieświadomie. Jak mnie nie stać na coś, to po prostu nie mam i tyle, zamiast kupić taniej za wszelką cenę. To się tyczy również np jajek 0, jak są już 1 to nie kupię i nie zjem. Głosując pieniędzmi kreujemy nasz świat.
Zanim podejmie sie tak drastyczne dziąłania roponuję ogladac jakieś kanały podróżnicze, coś co opowiadaja o chinach zwykli ludzie tam podróżujacy albo ta mieszkajacy. Obraz jest zupełnie inny, niz ten które kreują nasze media. Na poczatek:

Vangass

Posiadacz elektryka
To o czym tutaj mowa? (Twoje słowa) cyt:

"Cała kwota 27k netto jest przy odliczeniu 100% vat.
A przy całej kwocie 27k z wliczonym, 50% vat od niej robi się mniejsza wpłata własna netto. To i rata wzrasta..."

To jakieś pomieszanie z poplątaniem, chyba to na liczbach trzeba by przedstawić bo nie łapię co ma piernik do wiatraka, a wpłata do wysokości raty i dotacji.

Jak dla mnie skoro wpłata jest w stałej wysokości, równej 27 tys i dotacji też, to i reszta (rata) powinna.
A co sobie klient z tego odliczy, to już jego problem, leasingodawcy nic do tego.
Proszę oto liczby:
100% odliczenia VAT (w kwocie dotacji nie ma VATu)
1720124281477.png
50% odliczenia VAT (w kwocie dotacji jest 50% VAT)
1720124324024.png

Z tego samego powodu są 3 limity kwotowe zakupu auta:
276 750 zł brutto (100% odliczenia VAT)
248 205 zł brutto (50% odliczenia VAT)
225 000 zł brutto (zwolnienie z VAT)

Że to skomplikowane? Pretensje to Ministerstwa Finansów....

Najnowsze dyskusje