Vangass
Posiadacz elektryka
Ej ale jakie babole?To i można więcej wpłaty wziąć, zamiast takie babole sadzić.....
Wszystko jest ok.
Skoro wpłata "własna" to dotacja, to w zależności od jej wielkości jest odpowiednia rata.
Ej ale jakie babole?To i można więcej wpłaty wziąć, zamiast takie babole sadzić.....
No właśnie takie - że zamiast wziąć większą pierwszą wpłatę, żeby załapać się na maks dotację, to podwyższają cenę.Ej ale jakie babole?
Ale to minimum, nie maksimum wpłaty.Wszystko jest ok.
Skoro wpłata "własna" to dotacja
No właśnie takie - że zamiast wziąć większą pierwszą wpłatę, żeby załapać się na maks dotację, to podwyższają cenę.
Ale to minimum, nie maksimum wpłaty.
Można ustawić inaczej.
Bo masz 100% VAT do odliczenia?Ale ja mam maksymalną dotację....
Kurcze, nie rozumiem Cie.Bo masz 100% VAT do odliczenia?
No to nie o tym mowa.
To o czym tutaj mowa? (Twoje słowa) cyt:Kurcze, nie rozumiem Cie.
Mam 50% VAT do odliczenia i o tym rozmawiamy (bo jest różnica w racie).
Każdy leasing przy 50% VAT tak robi.
Kwota dotacji wszędzie jest taka sama.
Nawet gdybym dopłacił 10k zł więcej to dotacja byłaby taka sama.
Zanim podejmie sie tak drastyczne dziąłania roponuję ogladac jakieś kanały podróżnicze, coś co opowiadaja o chinach zwykli ludzie tam podróżujacy albo ta mieszkajacy. Obraz jest zupełnie inny, niz ten które kreują nasze media. Na poczatek:europejskie firmy nigdy nie dogonią Chin cenowo, bo w UE nie ma niewolniczej pracy i są przestrzegane prawa człowieka. Dlatego ja na przykład nie kupuję niczego świadomie z Chin, nie korzystam z żadnych chińskich portali, oczywiście nie mogę wykluczyć, że nabywam coś nieświadomie. Jak mnie nie stać na coś, to po prostu nie mam i tyle, zamiast kupić taniej za wszelką cenę. To się tyczy również np jajek 0, jak są już 1 to nie kupię i nie zjem. Głosując pieniędzmi kreujemy nasz świat.
Proszę oto liczby:To o czym tutaj mowa? (Twoje słowa) cyt:
"Cała kwota 27k netto jest przy odliczeniu 100% vat.
A przy całej kwocie 27k z wliczonym, 50% vat od niej robi się mniejsza wpłata własna netto. To i rata wzrasta..."
To jakieś pomieszanie z poplątaniem, chyba to na liczbach trzeba by przedstawić bo nie łapię co ma piernik do wiatraka, a wpłata do wysokości raty i dotacji.
Jak dla mnie skoro wpłata jest w stałej wysokości, równej 27 tys i dotacji też, to i reszta (rata) powinna.
A co sobie klient z tego odliczy, to już jego problem, leasingodawcy nic do tego.