Corsa-e yes za 129 kpln

hitchhiker

Zadomawiam się
Ta pierwsza wpłata zwrotna?
Jeśli tak, to faktycznie byłaby to niezła oferta.
Byłaby, gdyby nie to że e-208 sprzedawali kilka miesięcy temu za 350 zł miesięcznie w podobnej ofercie.....

Nie, tak jak pisałem, porównuję Corsę do MG4.

Springa kupiłem za połowę ceny tej Corsy (oba przypadki po dotacji), a nie w "nieznacznie niższej cenie", więc to zupełnie inna bajka.
Taki Spring nie miał żadnej konkurencji cenowej na rynku samochodów nowych i pewnie długo miał nie będzie.

Pytałem o niego tylko ad vocem, w temacie wspomagania europejskich firm.
Tak. Zwrotna.
Corsa za 129 odstaje od MG4, to fakt. Ale nie na tyle, żeby nie była konkurencyjna w żadnym zakresie. Gdybyśmy patrzyli na ceny katalogowe i mieli za Corse dac 170kpln, to wiadomka, nie ma o czym gadać. Ale nazywać ofertę nowej Corsy, ze starym silnkiem i baterią (ale nie golasa bez dodatków) niekonkurencyjną to z leksza przesada w mojej opinii.

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak. Zwrotna.
Corsa za 129 odstaje od MG4, to fakt. Ale nie na tyle, żeby nie była konkurencyjna w żadnym zakresie.
W jednym wobec powyższego jest - ma lepsze finansowanie.
Ale to tyle moim zdaniem.

No widzisz, a ja dostrzegam w tej ofercie spore plusy. Cena to 130500 (pokładowka 11kw), pierwsza wpłata jest równa dotacji, przez dwa lata płacę jakieś 700 zł miesięcznie za wynajem i po 2 latach zostawiam auto nie interesując się niczym. Jak dla mnie nienajgorszy deal.
Mam nadzieję że nie porównujesz Corsy w nowej budzie z przyzwoitym wyposażeniem do springa w nieznacznie niższej cenie.
W jednym wobec powyższego jest - ma lepsze finansowanie.
Ale to tyle moim zdaniem.
europejskie firmy nigdy nie dogonią Chin cenowo, bo w UE nie ma niewolniczej pracy i są przestrzegane prawa człowieka. Dlatego ja na przykład nie kupuję niczego świadomie z Chin, nie korzystam z żadnych chińskich portali, oczywiście nie mogę wykluczyć, że nabywam coś nieświadomie. Jak mnie nie stać na coś, to po prostu nie mam i tyle, zamiast kupić taniej za wszelką cenę. To się tyczy również np jajek 0, jak są już 1 to nie kupię i nie zjem. Głosując pieniędzmi kreujemy nasz świat.

Ev3

Pionier e-mobilności
europejskie firmy nigdy nie dogonią Chin cenowo, bo w UE nie ma niewolniczej pracy i są przestrzegane prawa człowieka. Dlatego ja na przykład nie kupuję niczego świadomie z Chin,
Piszesz tu z imaca, a dzwonisz z iphone, czy siebie oszukujesz?

Piszesz tu z imaca, a dzwonisz z iphone, czy siebie oszukujesz?
Pudło. Piszę ze służbowego laptopa i służbowej komórki oraz jeżdżę służbowym autem. Prywatnie z elektroniki posiadam jedynie 2 TV, router i sprzęty kuchenne plus pralkę. Wszystko niemieckie, koreańskie etc o sprawdzonym pochodzeniu. Części do produkcji - wiadomix, ale wiesz, serio są ludzie, którzy wolą wydać kasę na objeżdżanie świata, na studia, działalność charytatywną a nie na rzeczy. Mój dom zapełniają produkty Ikei albo wręcz lokalne, w ogrodzie nie rosną rośliny egzotyczne, bo nie mam potrzeby ładować kasy w coś, co za parę lat pójdzie na śmietnik ładuję ją w przeżycie dobrego życia. Jak widzę ideę zupełnie Ci obcą.

Vangass

Posiadacz elektryka
No widzisz, a ja dostrzegam w tej ofercie spore plusy. Cena to 130500 (pokładowka 11kw), pierwsza wpłata jest równa dotacji, przez dwa lata płacę jakieś 700 zł miesięcznie za wynajem i po 2 latach zostawiam auto nie interesując się niczym. Jak dla mnie nienajgorszy deal.
Mam nadzieję że nie porównujesz Corsy w nowej budzie z przyzwoitym wyposażeniem do springa w nieznacznie niższej cenie.

Ja właśnie chcę złożyć zamówienie, ale diler nie jest w stanie mi przygotować oferty finansowej ze strony Opla i z artykułu na Elektrowozie czyli 599zł netto.
Gdzie Ci się udało to dopiąć? I czy masz już potwierdzenie tej raty 599, albo deczko wyższej z ładowarką 11kW?

Last edited:

hitchhiker

Zadomawiam się
Ja właśnie chcę złożyć zamówienie, ale diler nie jest w stanie mi przygotować oferty finansowej ze strony Opla i z artykułu na Elektrowozie czyli 599zł netto.
Gdzie Ci się udało to dopiąć? I czy masz już potwierdzenie tej raty 599, albo deczko wyższej z ładowarką 11kW?
Nie, mam wstępne kalkulacje, ale finansowanie może być procesowane dopiero za kilka (naście) tygodni, gdy samochód będzie już w dostawie. Więc nie mam formalnie gwarancji, że ta oferta pozostanie dostępna do tego czasu.

Vangass

Posiadacz elektryka
Nie, mam wstępne kalkulacje, ale finansowanie może być procesowane dopiero za kilka (naście) tygodni, gdy samochód będzie już w dostawie. Więc nie mam formalnie gwarancji, że ta oferta pozostanie dostępna do tego czasu.
Wstępne kalkulacje na ratę 599?

A jak oferta się zmieni to możesz rezygnować i jest zwrot zaliczki?

Najnowsze dyskusje