Coś lata po podłogą - kamyczki/monety?

North

Fachowiec
UPDATE 2
Jestem już usunięciu drugiego źrodła dźwięku - okazał się nim kamyczek w wentylacji:) To weryfikacji, że dźwiek dochodzi rzeczywiście z centralnej części samochodu, zrobiłem szybki research znowu na stronach instrukcji serwisowej Tesli. Okazało się, że wymontowanie tunelu centralnego jest generalnie bardzo łatwe (6 śrub, 3 panele na klipach do odpięcia i już można całość wyjąć). Już podczas podnoszenia lekko nim potrząsnąłem i usłyszełem od razu charakterystyczny dźwięk:) Po przechyleniu z wentylacji z przodu wypadł bardzo mały kamyczke - obstawiam, że dziecko mi je wrzuciło do tylnej wentylacji w tunelu środkowym:(

Link do instrukcji wideo, gdzie pokazują cały proces (akurat wideo nie ma w dziale dotyczącym bezpośrednio demontażu konsoli centralne):

Zdjęcia poglądowe niżej. Dobra wiadomość jest taka, że wentylacja jest tak zaprojektowana, że w tunelu centralnym schodzi ona w dół i następnie trochę do góry przez co nic nie powinno polecieć jeszcze dalej. Druga dobra wiadomość, gdyby znowu coś tam wpadło, że demontaż tunelu jest mega prosty i szybki:)

IMG_4577 Duży.jpeg

IMG_4578 Duży.jpeg

IMG_4579 Duży.jpeg