North
Fachowiec
UPDATE 2
Jestem już usunięciu drugiego źrodła dźwięku - okazał się nim kamyczek w wentylacji
To weryfikacji, że dźwiek dochodzi rzeczywiście z centralnej części samochodu, zrobiłem szybki research znowu na stronach instrukcji serwisowej Tesli. Okazało się, że wymontowanie tunelu centralnego jest generalnie bardzo łatwe (6 śrub, 3 panele na klipach do odpięcia i już można całość wyjąć). Już podczas podnoszenia lekko nim potrząsnąłem i usłyszełem od razu charakterystyczny dźwięk
Po przechyleniu z wentylacji z przodu wypadł bardzo mały kamyczke - obstawiam, że dziecko mi je wrzuciło do tylnej wentylacji w tunelu środkowym
Link do instrukcji wideo, gdzie pokazują cały proces (akurat wideo nie ma w dziale dotyczącym bezpośrednio demontażu konsoli centralne):
Zdjęcia poglądowe niżej. Dobra wiadomość jest taka, że wentylacja jest tak zaprojektowana, że w tunelu centralnym schodzi ona w dół i następnie trochę do góry przez co nic nie powinno polecieć jeszcze dalej. Druga dobra wiadomość, gdyby znowu coś tam wpadło, że demontaż tunelu jest mega prosty i szybki
Jestem już usunięciu drugiego źrodła dźwięku - okazał się nim kamyczek w wentylacji
Link do instrukcji wideo, gdzie pokazują cały proces (akurat wideo nie ma w dziale dotyczącym bezpośrednio demontażu konsoli centralne):

2017–2023 Model 3 Service Manual | Tesla
Correction code 20015012 0.36 NOTE: Unless otherwise explicitly stated in the procedure, the above correction code and FRT reflect all of the work required to perform this procedure, including the linked procedures. Do not stack correction codes unless explicitly told to do so. NOTE: See Flat...
service.tesla.com
Zdjęcia poglądowe niżej. Dobra wiadomość jest taka, że wentylacja jest tak zaprojektowana, że w tunelu centralnym schodzi ona w dół i następnie trochę do góry przez co nic nie powinno polecieć jeszcze dalej. Druga dobra wiadomość, gdyby znowu coś tam wpadło, że demontaż tunelu jest mega prosty i szybki