Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

boa

Posiadacz elektryka
nie znalazlem na szybko foto wychodzacych ludzi, ale ja tam pare razy sam jechalem i przedni fotel sie przesuwa oraz pochyla, wiec nie ma problemu; jedynie jest inna kwestia, tzn jak jedziesz w 2 osoby z przodu i ktos z tylu, to zeby wysiadl ktos z tylu to najpierw musi wysiasc ktos z przodu - przy dzieciach to nawet logiczne i dobre, ze same nie wyskocza, ale jak dorosli, to juz nie jest ok - taka wade widze na pewno; ale powtarzam, ze to auto nie jest taksowka :))

Ev3

Pionier e-mobilności
nie znalazlem na szybko foto wychodzacych ludzi, ale ja tam pare razy sam jechalem i przedni fotel sie przesuwa oraz pochyla, wiec nie ma problemu
LOL !!!!!
Oprócz tego że trzeba wyleźć z przodu auta żeby kogoś z tyłu wypuścić/wpuścić.
Ale to taki nic nie znaczący szczegół, prawda?

boa

Posiadacz elektryka
LOL !!!!!
Oprócz tego że trzeba wyleźć z przodu auta żeby kogoś z tyłu wypuścić/wpuścić.
Ale to taki nic nie znaczący szczegół, prawda?
To jest kluczowy i bardzo znaczący szczegół, jeśli wybierasz auto na taksówkę. Masz 100% rację LOL ;)))

boa

Posiadacz elektryka
Miał być jeszcze ktoś dorosły kto usiłuje wejść na tylną kanapę.
Najlepiej z kierowcą siedzącym za kierownicą. ;-)
Dla dzieci to żaden problem. Dorosły jak nieduży i gibki to też bez problemu. Normalnie to dla komfortu trzeba wyjść. Ale serio, mx30 nie kupuje się żeby często wozić dorosłych z tyłu.

Ev3

Pionier e-mobilności
Dla dzieci to żaden problem. Dorosły jak nieduży i gibki to też bez problemu. Normalnie to dla komfortu trzeba wyjść. Ale serio, mx30 nie kupuje się żeby często wozić dorosłych z tyłu.
No to tak jak pisałem - dla transportu dwóch osób znajdzie się całe multum o wiele mniejszych i łatwiejszych do eksploatacji w mieście aut niż to pokręcone i niedorobione dziwactwo.

Do tego będą lepsze jako elektryki.

EOD

boa

Posiadacz elektryka
No to tak jak pisałem - dla transportu dwóch osób znajdzie się całe multum o wiele mniejszych i łatwiejszych do eksploatacji w mieście aut niż to pokręcone i niedorobione dziwactwo.

Do tego będą lepsze jako elektryki.

EOD
na jakiej podstawie masz takie ostre wnioski? bo one są totalnie z palca
już wszyscy wiedzą, że ten model Ci się nie podoba, celujesz w inną estetykę
mam propozycję, żebyś już EOT nawet wcześniej niż EOD ;)

Eljal

Fachowiec
nie przeczytałeś całości postu

bo go nie przeczytałeś. Na taras marsz!
Alternatywą dla yarisa nie jest małozasiegowa mazda tylko cos z zasiegiem min 200 km ( 20-80% bateria, nieprzewidziane sytuacje). Być moze druga tesela. Zobaczym.

Ja nie pracuję w maździe i bardzo mi się nie podoba, że to firma rządzona przez (conajmniej mentalnych) starców. Ale pod wieloma względami są wyjątkowi w pozytywnym sensie.

Mi się dziwactwa w motoryzacji podobają. Mx30 to dziwactwo i do tego urocze.
tak. Efemeryda.

boa

Posiadacz elektryka
tak. Efemeryda.
w zalewie generycznych i nijakich aut wszystkich powinno cieszyć, że MX-30 wzbudza emocje - w obecnych czasach to rzadkość w motoryzacji :) Ja jestem zdecydowanie w klubie @Wojtek Wawa i wydaje mi się, że hejterzy niestety nie rozumieją przeznaczenia tego samochodu - to dizajnerskie, komfortowe i jakościowe autko na miasto i okolice dla (z reguły) 2 osób. To nie jest auto na taksówkę i dla rodzin wielodzietnych, to nie jest auto na 1000km challenge ;)

Ronin78

Posiadacz elektryka
Jak ktoś narzeka na wsiadanie do MX30 to niech chociażby przypomni sobie Hondę CRX i co z tego, że na tył wsiąść było kiepsko, jak auto miało wzięcie i to coś, że praktycznie wszystkim się podobało. Ba CRX był jeszcze niski, nie jak Mazda. Do tego w czasach CRX nie było oczywistym kilka aut w domu, jak obecnie. Narzekanie na wsiadanie na tył MX jest tak słabe, że ja nie wiem jak Ci ludzie wsiadają do swoich samochodów. Najlepiej jeździć autobusem, fajnie się wsiada.