Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

Eljal

Fachowiec
O właśnie, zamiast yarisa taka mx30 imho duzo ciekawsza i fajniejsza, jazda duzo przyjemniejsza, a auto duuuuzo bardziej stylowe - ale to już kwestia gustu. Natomiast jakościowo mazda lepsza obiektywnie, jazda tańsza, a 100km zasięgu nawet w srogiej zimie masz bez problemu, więc nie za bardzo rozumiem ten Twój wpis
bo go nie przeczytałeś. Na taras marsz!
Alternatywą dla yarisa nie jest małozasiegowa mazda tylko cos z zasiegiem min 200 -250 km ( 20-80% bateria, nieprzewidziane sytuacje). Być moze druga tesela. Zobaczym.

boa

Posiadacz elektryka
każdy ma swoją estetykę, docenia lub nie materiały, każdy też widzi/słyszy, albo nie, każdy powinien dobrać auto pod siebie, żeby być happy, a nie na bazie opowiesci sąsiada czy wywodów kogokolwiek (moich też) na jakimkolwiek forum

consigliero

Pionier e-mobilności
Z ciekawości spróbowałem znaleźć te mazdy co to ludzie sprzedają. Nie znalazłem zbyt wielu ofert no i nie były to zbytnio okazyjne oferty cenowo, chyba wolałbym kupić instera, też dobre auto dla dwóch osób. Nasze obecne auto też mam wady ale jedna jest dla mnie szczególnie uciążliwa. To taki słupek z przodu który skutecznie ogranicza widoczność z boku. Szczególnie dokuczliwe przy przejściach dla pieszych, ten trójkąt, myślę że są lepsze rozwiązania IMG_6876.jpeg

nabrU

Moderator
To taki słupek z przodu który skutecznie ogranicza widoczność z boku. Szczególnie dokuczliwe przy przejściach dla pieszych, ten trójkąt, myślę że są lepsze rozwiązania

Pamiętam jak na rondach musiałem się wychylać na bok, aby coś zobaczyć. Musiało to śmiesznie wyglądać, choć mnie do śmiechu nie było...

P.S. Czy to prom w Janowcu jest?

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Z ciekawości spróbowałem znaleźć te mazdy co to ludzie sprzedają. Nie znalazłem zbyt wielu ofert no i nie były to zbytnio okazyjne oferty cenowo, chyba wolałbym kupić instera, też dobre auto dla dwóch osób. Nasze obecne auto też mam wady ale jedna jest dla mnie szczególnie uciążliwa. To taki słupek z przodu który skutecznie ogranicza widoczność z boku. Szczególnie dokuczliwe przy przejściach dla pieszych, ten trójkąt, myślę że są lepsze rozwiązania View attachment 27424
Np taki 2-latek prawie bez przebiegu:
I w kolorze soul (red crystal), żeby pogodzić wszystkich😉

boa

Posiadacz elektryka
Z ciekawości spróbowałem znaleźć te mazdy co to ludzie sprzedają. Nie znalazłem zbyt wielu ofert no i nie były to zbytnio okazyjne oferty cenowo, chyba wolałbym kupić instera, też dobre auto dla dwóch osób. Nasze obecne auto też mam wady ale jedna jest dla mnie szczególnie uciążliwa. To taki słupek z przodu który skutecznie ogranicza widoczność z boku. Szczególnie dokuczliwe przy przejściach dla pieszych, ten trójkąt, myślę że są lepsze rozwiązania View attachment 27424
Zamysł był pewnie taki, zeby wlasnie byla lepsza widocznosc, ale cos jak widac nie wyszlo ;-) Z drugiej strony gruby slupek A i lusterko przyczepione w rogu to juz autobus moze nie byc zauwazony ;-) chyba najlepszy system to taki jak akurat w mx30, czyli mozliwie waski slupek A, dobrze wyprofilowany i lusterko na drzwiach

Ev3

Pionier e-mobilności
Boa, w kwestii dziwności wrzuć zdjęcia z otwartymi drzwiami i ludźmi wychodzącymi z tylnej kanapy.....
Generalnie - prawie każde kompaktowe coupe jest brzydkie i bez sensu, a crossover odwrotnie.

Last edited: