Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

carinus

Fachowiec
Podobnie sprawdzi się Liść 62kWh. Bezproblemowo latałem nim do Belgii.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Tu na forum chyba widziałem ogłoszenie i3 z największą baterią, mieści się w budżecie, spoko opcja.

marcinplpl

Nowy na Forum
Panowie mam jeszcze pytanie. Ostatnio czytałem o elektryku w którym padł falownik. Nie napisali jakie to auto ale okazało się że jest zintegrowany z silnikiem i skrzynią biegów i wymiana 100 tys.

Jak jest budową i ewentualną naprawą popularych modeli a w szczególności intersuje mnie nissan leaf ?

macinowa

Posiadacz elektryka
Panowie mam jeszcze pytanie. Ostatnio czytałem o elektryku w którym padł falownik. Nie napisali jakie to auto ale okazało się że jest zintegrowany z silnikiem i skrzynią biegów i wymiana 100 tys.

Jak jest budową i ewentualną naprawą popularych modeli a w szczególności intersuje mnie nissan leaf ?
na kierownicy było śmigło w tamtym aucie

ClassicGOD

Leaf on the wind
W Leafie falownik jest co prawda przykręcony do silnika ale jest to osobny moduł który kupisz używany za jakieś 3-4k, a zaprogramujesz za pomocą appki za 100pln. A jak nie chcesz robić tego sam są dziesiątki warsztatów w Polsce które to ogarną za ciebie.

vwir

Pionier e-mobilności

Leaf to chyba najpopularniejszy budżetowy elektryk. Każdy zakład który zajmuje się EV spotkał się z Leafem. Ani z naprawą ani z częściami nie ma raczej problemów. Falownik jest przykręcony jako osobny moduł na silniku, nie jest zintegrowany.

Ev3

Pionier e-mobilności
Moja bratowa ma taką Mazdę 3 lata i jest bardzo zadowolona - ale faktycznie nie jeździ w trasy, więc zasięg jej nie przeszkadza. Duża bateria więcej waży.
A mała będzie szybciej zabita z powodu ciągłego ładowania.

adamusek

Posiadacz elektryka
Leaf po miesice tak ale w trasy dochodzi szukanie ładowarki z chademo, wolałbym coś z CCS; zreszta od nowego roku takiego Intstera nowego mozesz wyrwać z dopłatą w założonym budżecie.

marcinplpl

Nowy na Forum
Leaf po miesice tak ale w trasy dochodzi szukanie ładowarki z chademo, wolałbym coś z CCS; zreszta od nowego roku takiego Intstera nowego mozesz wyrwać z dopłatą w założonym budżecie.
No ciekawe jak w tym aucie z ewentualnymi późniejszymi naprawami . To autko to świeżynka z tego co widzę.