Zrobiłem podobnie kilka tygodni temu i mi odrzucili ze względu na podpisTeż właśnie załatwiłem zwolnienie z winiet w Czechach. Piszę, bo udało się prostszym sposobem, a konkretnie:
- dokumenty podpisywałem Profilem Zaufanym: https://moj.gov.pl/nforms/signer/signDocument - czyli całkiem za darmo i bez zadnego konta bankowego
- nie dołączałem homologacji - wysłąłem wniosek, skan dowodu rejestracyjnego i upoważnienie z leasingu (może przeszło dlatego że Tesla 3 i nie ma wersji spalinowaych)
W każdym razie polecam bo poszło szybko i bezproblemowo![]()
Czeski film 😜Zrobiłem podobnie kilka tygodni temu i mi odrzucili ze względu na podpis
hm... jest szansa, że się w międzyczasie ogarnęli, że podpis profilem zaufanym jest wystarczającyCzeski film 😜
Zgłosić może dowolna osoba. To jest uprawnienie przedmiotowe pojazdu, a nie podmiotowe użytkownika.Wlasciciel albo upowazniony przez bank
Dowolna *upoważniona* dodajmy. Warto pamiętać, że odpowiedzialność za bezprawne zgłoszenie to bodajże kilka(naście?) tysięcy euro.Zgłosić może dowolna osoba.
Wygląda, że tak. Ja wysłałem tylko dowód rejestracyjny i formularz zgłoszenia podpisany przez ePUAP i przeszło.w międzyczasie ogarnęli, że podpis profilem zaufanym jest wystarczający