Napisali, że konsekwencją było usunięcie z pola, w wyniku "jawnego złamania regulaminu"Nie wiemy jak był skonstruowany regulamin tego obiektu, prawdopobnie mogli korzystać z tego przyłącza. Pewnie nie było adnotacji z regulaminie, że można korzystać z prądu z wyłączeniem ładowania samochodów, więc państwo Matura postanowili przechytrzyć system.
Skoro zaparkowali w namiocie żeby ukryć proceder to raczej mieli świadomość, że nie jest to dozwolone.Nie wiemy jak był skonstruowany regulamin tego obiektu, prawdopobnie mogli korzystać z tego przyłącza. Pewnie nie było adnotacji z regulaminie, że można korzystać z prądu z wyłączeniem ładowania samochodów, więc państwo Matura postanowili przechytrzyć system.
Za krótko mam elektryka, ale we wcześniejszych dzikich czasach elektromobilności to gniazdo 3-fazowe gdzieś w polu to była legitna ładowarka oznaczona na Plugshare.Mimo wszystko mamy tutaj do czynienia ze zwykłą kradzieżą prądu i to nie ulega wątpliwości. Z drugiej strony każdy z nas poczułby się okradziony, gdyby do naszego gniazdka pod domem/garażem/w hali garażowej ktoś się podłączył i ładował sobie samochód. Jest także wiele miejsc publicznych w których są gniazdka i jakoś nikt z nas się do nich nie podłącza i nie ładuje sobie samochodu za darmo.
Nie zaparkowali w namocie żeby ukryć ładowanie, ale ładowali się wbrew regulaminowi na pewno.Skoro zaparkowali w namiocie żeby ukryć proceder to raczej mieli świadomość, że nie jest to dozwolone.
Do dzisiaj podobno jest takich trochęZa krótko mam elektryka, ale we wcześniejszych dzikich czasach elektromobilności to gniazdo 3-fazowe gdzieś w polu to była legitna ładowarka oznaczona na Plugshare.
?! Nie mów mi, że parkowanie auta w namiocie jest normalną praktyką.Nie zaparkowali w namocie żeby ukryć ładowanie
Tesla tutaj jest przedstawiona jako narzędzie kradzieży prądu, bo nim była.Zgadzam się z tym że to buractwo, natomiast skala rozgłosu jaki to uzyskało pokazuje sentyment społeczeństwa do elektryfikacji (Tesla jest niejako synonimem bo nie sprzedaje spalinówek).
Tesla tutaj jest przedstawiona jako drogi samochód elektryczny, co nie jest prawdą dla tańszych modeli Tesli, takich jak ten na zdjęciu.
Zapewniam Cię, że gdyby to nie była Tesla tylko Volkswagen to rozgłosu by nie było.
Może upał był i chronił akumulatory?! Nie mów mi, że parkowanie auta w namiocie jest normalną praktyką.