człowiek ze wsi wyjedzie, wieś z człowieka (nawet teslą) - nie

p0li

Pionier e-mobilności
photo1693203706.jpeg

Attachments

• photo1693203706 (1).jpeg
    photo1693203706 (1).jpeg
    106 KB · Liczba wyświetleń: 118

elektryk

Pionier e-mobilności
Gdyby to był ID.3 to na pewno nie szukałbyś różnych perspektyw.
Mam Teslę, ale viral uderza w elektryki, a nie tylko Teslę. Jedyny kto na tym zyskuje to producenci samochodów spalinowych i cały przemysł z tym związany.

Taki viral niestety jedynie pogłębia niechęć do elektryków i nie wiem czy jest się z czego cieszyć że takie pozornie błahe sprawy robią mega zasięgi.

elektryk

Pionier e-mobilności
A kto się cieszy? Niestety, gdy elektryków przybywa to zwiększa się szansa, że elektrykiem będzie jeździł złodziej, oszust, bądź po prostu burak. Nie ma co na siłę bronić złodzieja tylko dlatego, że jeździ Teslą.
Pełna zgoda, mnie od samego początku wkurzyła porada, bo powiela mit, że Tesle są drogie.

KrzysztofFly

Moderator
Gdyby to był ID.3 to na pewno nie szukałbyś różnych perspektyw.
Gdyby to był ID3, to pewnie by go właściciele pola namiotowego nie zauważyli, chyba zmieściłby się w środku w namiocie.

Zrzut ekranu 2023-08-28 232555.png

Więc pewnie nie byłoby tematu ;)
Pani Katarzyno!!! Rozmiar ma znaczenie, jednak nie zawsze dłuższy jest lepszy ;) ;)

Halisep

Posiadacz elektryka
Pełna zgoda, mnie od samego początku wkurzyła porada, bo powiela mit, że Tesle są drogie.
Średni wiek samochodu w Polsce to 13 lat, a średnia wartość kredytowanego pojazdu jest w okolicach 50k zł. Tak, Tesla, jak i duża część innych nowych samochodów jest droga i poza zasięgiem zdecydowanej większości społeczeństwa. Gdyby tam stał VW id.3, to komentarz pewnie byłby podobny, bo to auto również za przeszło 200k. Tak samo mówiło się o amerykańskich autach na LPG. Stać na auto, a nie na paliwo?

p0li

Pionier e-mobilności
to jest twoja nadinterpretacja - w tekście nie ma nigdzie wzmianki o tesli
chodzi o to że "jak cię nie stać to se kup tańszy żeby mieć kasę na ładowanie"

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Gdyby to był ID3, to pewnie by go właściciele pola namiotowego nie zauważyli, chyba zmieściłby się w środku w namiocie.
Ale zatroskani o swą reputację teslarze twierdzą, że dziób wystaje bo tam jest wentylator klimy.
Zapewne w Id3 też by musiał...
😎

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
A Kto to są Ci „teslarze”? 🤔🤨
Tak przy okazji, ostatnio gdy ładowałem się na Teslowym Superchargerze w południowej Bawarii, podjechała R Megane EV i tez się tam ładowała,
jakoś nie przyszło mi do głowy, pomyśleć pejoratywnie o gościu, który korzystał z infrastruktury tej paskudnej Tesli tego oszołoma Muska 😉,
A w zasadzie to czemu nie ładował na ładowarce Renault to nie wiem 🤔..,
ale zaraz.., jednak wiem… 🤣😉

Halisep

Posiadacz elektryka
Abstrahując już od tej sytuacji, bo ewidentnie tutaj jest działanie w złej wierze właścicielki Tesli.
Ale pomyślałem o takim scenariuszu: przyjeżdżamy na pole namiotowe naładowani powiedzmy na 60%. Podłączamy się do sieci, ale ustawiamy limit na te 60% z którymi przyjechaliśmy i przez cały pobyt korzystamy z klimatyzacji. Kwestia dogadania z właścicielem pola, ale moim zdaniem żadna dodatkowa opłata nie powinna być nałożona. Prąd byłby tylko na bieżące potrzeby, tak jak przy podłączeniu kampera. Ludzie też przyjeżdżają na pola namiotowe wyposażeni w klimatyzatory, lodówki, indukcje i inne bajery, a sama klimatyzacja w samochodach to jakieś 0,5kW.