mgapinski
Posiadacz elektryka
W szczegóły niestety nie mogę wchodzić ale powiem tak... Ja nie wiem jak to auto jeździ...czyli nic sie nie zmienilo...
W szczegóły niestety nie mogę wchodzić ale powiem tak... Ja nie wiem jak to auto jeździ...czyli nic sie nie zmienilo...
wiem - pisalem tu w jakims watku ze w 2018 mielismy na stole MS i podobne wrazeniaW szczegóły niestety nie mogę wchodzić ale powiem tak... Ja nie wiem jak to auto jeździ![]()
Ja mam NDA niestety, zupełnie niepotrzebnie się dałem w to wmanewrować. Przez jakiś czas nie będę za mocno jechał po tym sofcie. We wszystkich firmach Muska pod skorupą jest to samowiem - pisalem tu w jakims watku ze w 2018 mielismy na stole MS i podobne wrazenia
no ale wjechala swieta trojca forumowa i mnie zwyzywala od heniow pracujacych dla niemca![]()
masz NDA od Tesli?Ja mam NDA niestety, zupełnie niepotrzebnie się dałem w to wmanewrować. Przez jakiś czas nie będę za mocno jechał po tym sofcie. We wszystkich firmach Muska pod skorupą jest to samo
NDA od Tesli to akurat żaden problem - przy aplikowaniu o pracę nawet sprzątaczka musi je podpisaćmasz NDA od Tesli?
Czy mógłbyś rozwinąć co oznacza, że dużo aktualizacji teraz wycofują?Soft ma tony szpachli, jest dobry ale ilość regresji jest astronomiczna, dużo więcej aktualizacji teraz wycofują.
Exploit z PWN2OWN to znana od Listopada 2022! dziura w stosie Bluetooth, którą znalazło pierwotnie Google w Androidzie 13. Ktoś zapomniał zrobić git pull i nawet się specjalnie nie musieli postarać i palić fajniejszych dziur, które są faktycznymi 0 day i pozwalają na naprawianie tych komputerów przez 3rd party
masz NDA od Tesli?
Otarłem się o Palo Alto niedawno, dwa miesiące przerzucania piłeczki i ponad 10h rozmów. Biorąc pod uwagę to, że już wcześniej znałem ich architekturę bardzo dobrze to teraz mam już pełen obraz. Ogólnie bardzo fajna ekipa, ale mają straszny burdel. Straszny, like Ząbki level burdel na wszystkich frontach. Mało ludzi, release na proda zawsze w piątki itp. No i wszędzie płacą poniżej rynku, w Kalifornii, w Berlinie i Amsterdamie też. Na tyle słabo, że to byłby dla mnie duży downgradeNDA od Tesli to akurat żaden problem - przy aplikowaniu o pracę nawet sprzątaczka musi je podpisać![]()
Jak wchodzi Ci jakaś wersja. np. 2023.6.1 to ona idzie załóżmy do 5% floty. Jak są bugi to zatrzymują, ludzie którym się nie zainstalował update już nie mogą go pobrać. Potem wchodzi 6.2, znowu do 5% floty i zaczynamy od początku cały proces. Dlatego czasami dostajesz jakiś build typu .8 miesiąc po tym jak na teslascope pojawiły się pierwsze instalacje. No i EU ma zawsze trochę później niż USA, mamy osobny kanał dystrybucji softu, sort of.Czy mógłbyś rozwinąć co oznacza, że dużo aktualizacji teraz wycofują?
Mam takie wrażenie że dla Muska to powinieneś być wdzięczny że możesz dla niego pracować a nie przejmować się jakimiś zarobkamiOgólnie bardzo fajna ekipa, ale mają straszny burdel. Straszny, like Ząbki level burdel na wszystkich frontach. Mało ludzi, release na proda zawsze w piątki itp. No i wszędzie płacą poniżej rynku, w Kalifornii, w Berlinie i Amsterdamie też. Na tyle słabo, że to byłby dla mnie duży downgrade
Czyli nic nowego, chyba każdy startup tak działaJak wchodzi Ci jakaś wersja. np. 2023.6.1 to ona idzie załóżmy do 5% floty. Jak są bugi to zatrzymują, ludzie którym się nie zainstalował update już nie mogą go pobrać. Potem wchodzi 6.2, znowu do 5% floty i zaczynamy od początku cały proces. Dlatego czasami dostajesz jakiś build typu .8 miesiąc po tym jak na teslascope pojawiły się pierwsze instalacje. No i EU ma zawsze trochę później niż USA, mamy osobny kanał dystrybucji softu, sort of.