kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

Grzechu

Zadomawiam się
to jest różnica między BNP a mBank, dwaj różni dealerzy, auta niemal identyczne : Hyundai Ioniq 5 Uniq 77kWh.
Róznica w wartości końcowej:
1737544335485.png

mBank wrzuciłęm wyżej, u nich wartość po 2 latach to 113k , w BNP 173 k :)
Wpłata taka sama w obu przypadkach

mattmd

Zadomawiam się
to jest różnica między BNP a mBank, dwaj różni dealerzy, auta niemal identyczne : Hyundai Ioniq 5 Uniq 77kWh.
Róznica w wartości końcowej:
View attachment 24112
mBank wrzuciłęm wyżej, u nich wartość po 2 latach to 113k , w BNP 173 k :)
Wpłata taka sama w obu przypadkach

Dobry przekręt, wg BNP samochód przez 2 lata straci na wartości 15%.... jak widać chcą się martwić tematem za 2 lata ;p a nie teraz- prawdziwy kapitalizm to jest piękny ustrój jednak

BlackandWhite

Zadomawiam się
Dzisiaj rozmawiałem z dealerem, od którego brałem miesiąc temu Ioniq5, ponieważ jeszcze Konę bym wziął. Dealer powiedział, że oferty Leasingu Move On (z opcją zdania auta do dealera), są już nieaktualne. Ja na to, że na stronie Hyundai i w cennikach jest jeszcze taka informacja, a On że już zapchali się sprzedażą elektryków i ta oferta została wycofana. Osoby, które dostały taką ofertę w ostatnich dniach, możecie potwierdzić lub zaprzeczyć?!

Grzechu

Zadomawiam się
Dzisiaj rozmawiałem z dealerem, od którego brałem miesiąc temu Ioniq5, ponieważ jeszcze Konę bym wziął. Dealer powiedział, że oferty Leasingu Move On (z opcją zdania auta do dealera), są już nieaktualne. Ja na to, że na stronie Hyundai i w cennikach jest jeszcze taka informacja, a On że już zapchali się sprzedażą elektryków i ta oferta została wycofana. Osoby, które dostały taką ofertę w ostatnich dniach, możecie potwierdzić lub zaprzeczyć?!
Nie wiem...
Ja nie mogę się doprosić oferty na model 2025. Może coś jest na rzeczy... Z Hyundai mam ten problem, że przestają odpowiadać, podobnie miałem kilka lat temu z tą marką, jak chciałem kupić Tuscona.

No cóż, są jeszcze inne marki i nowości EV.

eimi

Pionier e-mobilności
Nie wiem...
Ja nie mogę się doprosić oferty na model 2025. Może coś jest na rzeczy... Z Hyundai mam ten problem, że przestają odpowiadać, podobnie miałem kilka lat temu z tą marką, jak chciałem kupić Tuscona.

No cóż, są jeszcze inne marki i nowości EV.
Na świecie jest pewien typ klienta któremu po prostu lepiej nic nie sprzedawać ;p