kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

Elon

Zadomawiam się
Co jest zgodne z zasadami określają warunki programu ale istotnie, dzisiaj umiejętności czytania ze zrozumieniem zanikają ;-)

A jak ktoś nie ma męża/żony/babci/dziadka, albo oni też chcą wziąć dotację to też jest wg Ciebie "niepełnosprytny", spryciarzu? ;)
Zgadza się, w końcu nie potrafi założyć JDG

mikxo

Fachowiec
Zgadza się, w końcu nie potrafi założyć JDG
Czyli wg Ciebie jedna osoba może wziąć dwie dotacje - jedną jako osoba prywatna, a drugą na JDG?

Moim zdaniem ta odpowiedź to wyklucza:
Czy osoba prowadząca jednoosobową działalność gospodarczą może ubiegać się o wsparcie na dwa pojazdy - jeden jako osoba fizyczna, a drugi jako JDG?
Nie, to niemożliwe. Zgodnie z zasadami programu NaszEauto, każdy wnioskodawca może otrzymać tylko jedno dofinansowanie, obejmujące jeden pojazd elektryczny, niezależnie od tego, czy składa wniosek jako osoba fizyczna, czy jako przedsiębiorca prowadzący JDG.
Ale możliwe, że już straciłem umiejętność czytania ze zrozumieniem :)

Esiak

Fachowiec
Macie jakieś ciekawe oferty na auto pod wynajem?
Najlepsze co dostałem to Alfa Junior Speciale za 900 zł netto
szukam czegoś w segmencie B lub C
leapmotor T03 i e-208 niestety za małe
1000046718.jpg

solik

Pionier e-mobilności
Macie jakieś ciekawe oferty na auto pod wynajem?
Najlepsze co dostałem to Alfa Junior Speciale za 900 zł netto
szukam czegoś w segmencie B lub C
leapmotor T03 i e-208 niestety za małe

1500 od arvala (wiec z ubezpieczeniem a w innych wynajmach z reguly bez i trzeba doliczyc 3-4k rocznie) jest EV3 w starym programie doplat (wzieli na siebie) wiec nie uzywasz MojeEauto i mozesz potem wziac drugie :)

Łukaszrf

Nowy na Forum
Drugie raczej nie będzie mi potrzebne :)
Ma może ktoś wycenę na omodę e5?

Dziwne są ceny z peugota przez ich sklep online, złożyłem wniosek o leasing e2008 w cenie 500 brutto/miesiąc, niestety salon nie posiada ich na stanie :(
U innych cena ponad 1500 netto...