kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

Łukaszrf

Nowy na Forum
Podawajcie tez koszt ubezpieczenia, to zmienia postac bo jak do 600 dodamy 4000/12 to juz wychodzi wiecej a niektore firmy wynajmujace w racie maja serwis i pelne ubezpieczenie
koszt ubezpieczenia w pierwszym roku to 1% wartości auta, u mnie wyjdzie ~1460 zł, w drugim pewnie kilka tys.
przy racie w wysokości kilkuset złotych raczej nie ma szansy, aby firma wynajmująca miała lepszą ofertę z wliczonym ubezpieczeniem
wartość wykupu mnie nie interesuje (nie ma to sensu), oddaję auto po dwóch latach, ale jest trochę ponad 100k :)

lukech

Zadomawiam się
Hej, widzicie jakieś dobre oferty na najem 2-letni z dotacją 30k na jdg?

Chyba dojrzałem do złożenia zamówienia i szukam czegoś ciekawego :)

Jak dotąd dostałem dwie oferty:
- Leapmotor T03 za 99 zł netto miesięcznie
- Citroen C3 za 186 zł netto miesięcznie

Powyższe to same raty. Do tego trzeba doliczyć GAP (ok. 100 miesięcznie), OCAC (nie znam ceny, ale w miarę standardowo), ew. przegląd serwisowy (najpewniej raz w ciągu 2 lat za ok. 1500).

Obydwa nie są złe, ale widziałem tu w wątku wcześniej fajne Avengery i nie ukrywam, że chętnie bym takiego upolował :) Szkoda, że na AR Junior nic się nie trafia w tym przedziale.

Last edited:

Łukaszrf

Nowy na Forum
Hej, widzicie jakieś dobre oferty na najem 2-letni z dotacją 30k na jdg?

Chyba dojrzałem do złożenia zamówienia i szukam czegoś ciekawego :)

Jak dotąd dostałem dwie oferty:
- Leapmotor T03 za 99 zł netto miesięcznie
- Citroen C3 za 186 zł netto miesięcznie

Powyższe to same raty. Do tego trzeba doliczyć GAP (ok. 100 miesięcznie), OCAC (nie znam ceny, ale w miarę standardowo), ew. przegląd serwisowy (najpewniej raz w ciągu 2 lat za ok. 1500).

Obydwa nie są złe, ale widziałem tu w wątku wcześniej fajne Avengery i nie ukrywam, że chętnie bym takiego upolował :) Szkoda, że na AR Junior nic się nie trafia w tym przedziale.
gdzie dostałeś taką ofertę na c3? jeśli to nie tajemnica ;)

lukech

Zadomawiam się
gdzie dostałeś taką ofertę na c3? jeśli to nie tajemnica ;)
Akurat na C3 w całej Polsce są teraz dni otwarte w marcu (10-31.03), to jest na najbiedniejszą wersję You do produkcji z konfiguratora.

Attachments

• Screenshot_20250314_015208_Chrome.jpg
    Screenshot_20250314_015208_Chrome.jpg
    296,6 KB · Liczba wyświetleń: 71

Jusand

Posiadacz elektryka
Akurat na C3 w całej Polsce są teraz dni otwarte w marcu (10-31.03), to jest na najbiedniejszą wersję You do produkcji z konfiguratora.
Ja dostałem ma wersję MAX plus 11kW ładowarka i pakiet zimowy, 10k km na rok, wpłata własna 35k netto, pierwszy rok ubezpieczenia za 1 zł, rata miesięczna 112 brutto (już z opłatą za obsługę). Na osobę fizyczną dopłata z programu 30k + 5k za niski dochód.

lukech

Zadomawiam się
Ja dostałem ma wersję MAX plus 11kW ładowarka i pakiet zimowy, 10k km na rok, wpłata własna 35k netto, pierwszy rok ubezpieczenia za 1 zł, rata miesięczna 112 brutto (już z opłatą za obsługę). Na osobę fizyczną dopłata z programu 30k + 5k za niski dochód.
Bardzo fajna oferta, szczególnie na MAXa. Klucz pewnie tkwi w dofinansowaniu 35000 netto a nie 30000. Ja na jdg nie mam jak tego zrobić, ale... rozumiem, że w ofercie prywatnej musisz dopłacić do wpłaty własnej VAT od tych 35000 netto? Czyli realnie 8050 to jest wkład "od siebie" i do tego te raty 112.