kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

nnnnn

Pionier e-mobilności
Widać, że Citroen mocno dusi na nowego e-C3, dostałem ofertę taką, że aż nie chce mi się wierzyć, że jest realna:
e-C3 w wersji PLUS z ładowarką 11kW + pakiet zimowy z klimatyzacją automatyczną:

View attachment 25993

e-C3 w wersji MAX z ładowarką 11kW:

View attachment 25994

dodatkowo promocyjnie ubezpieczenie na rok za 1 zł i wallbox za 1 zł!
w podobnych kwotach znajomi brali Avengery:) Stelantis chce złapać dla siebie sporo kasy z dotacji a jednocześnie sprzedaż skoczy.

mattmd

Zadomawiam się
Ta oferta na forda explorera to na osobę fizyczną czy na firmę?
Rozumiem że 6 900zl przepadam- tj płacisz z własnego konta 36 900 a zwrot dotacji to 36 000zl?
Do tego miesięczna rata prawie 900zl, jesy jakiś GAP jeszcze do tego?

jawrob11

Nowy na Forum
Ta oferta na forda explorera to na osobę fizyczną czy na firmę?
Rozumiem że 6 900zl przepadam- tj płacisz z własnego konta 36 900 a zwrot dotacji to 36 000zl?
Do tego miesięczna rata prawie 900zl, jesy jakiś GAP jeszcze do tego?
fizyczna
płacisz z własnego konta 36 900 a zwrot dotacji to 30 000zl - 6900 Vatu płacisz Ty